15.000 TL bütçeye Türk Telekom altyapısında 1 Gbps hız için router önerisi

Bütçe
10.000-15.000 TL
Eski model ile karıştırdınız sanırım ? bu yeni versiyonu
Hayır, yenisiyle kıyasladım (Wi-Fi 7 olan). 3 çekirdekli bir 1.8 GHz MTK varmış ve MU-MIMO'su yazmıyor (bu da yüzde 99 2x2 anlamı taşır). BE400, çok daha ucuz ve SoC'u 4 çekirdekli 2.0 GHz Broadcom + 4x4 MU-MIMO.

ASUS RT -BE92u modeli. Nasıl sizce.
2x2 MU-MIMO olması dışında mükemmel. Anten gücü tatmin etmeyebilir bu sebeple ama daha iyi tabii BE400'den bunun dışında. Evinize 4x4 MU-MIMO daha iyi olur çünkü tam çekmiyor çoğu 2x2 cihaz (5GHz bandında ve 6'da) 150 m2 ve üzerinde.

ASUS RT -BE92u modeli. Nasıl sizce.

Bu da çok mantıklı

Ben bütçeniz dahilinde ürün önerdim ama, Wi-Fi 6 bir ürün bile size çok rahat yetecektir. Hatta bütçenizin yarısına bile piyasada 2-3 marka mevcut: Asus, Keenetic ve TP-Link gibi. Arkadaşın önerdiği ürün de size uygun.
Ben Keenetic önerdim çünkü 4-5 yıldır sorun yaşamadım hiç ve app konusunda çok kullanışlı, uzaktan her ayarı yapabiliyorum. Çocuklar ile ilgili kısıtlamalar vs.

Son düzenleme:
Bana nokta atışı bir model söyleyebilir misiniz gece indirimleri takip edeceğim evimde 2 adet televizyon 2 adet telefon 1 adet de bilgisayar var önceliğim tabii ki masaüstü bilgisayar geri kalan Wi-Fi hızlarına da maksimum 50 megabit hız sabitlerim online oyun oynarken bufferbloat yaşamak istemem. @Arantheim @EFI Shell

O zaman kendi bulduğunuz ASUS daha iyi olur madem düşük hızlara sabitlenecek (MU-MIMO değeri önemsiz kalıyor ve anten gücü de çünkü 50 MBPS'i her türlü verebiliyor rahatça).

Arkadaşın önerdiği en mantıklısı gibi duruyor. Ben de atayım aynısının linkini

Bu üründen az kalmış sanırım, kaçırma derim. Bana dersen ne alayım, ben kullandığım için Keenetic öneririm o da;

Ama bu ürünleri indirim günlerinde bulmanız çok zor çünkü satan kişi sayısı çok az, 1-2 firma satıyor sadece.

Sizin bulduğunuz da olur aynen ama indirim gününü beklemeyin bu ürünler indirim günlerine düşen ürünler değil

CAT 6 fazlasıyla yeterli. Eğer amacın stabil ping ise kesinlikle araya OpenWrt X86 cihazı kurman lazım. Bir tane de Wi-Fi 7 router alırsın, AP modunda kullanırsın, çiçek gibi olur.

Elinizde boşta duran laptop var mı? Varsa onu kullanın, 4 çekirdekli işlemci olması yeterli. RAM zaten 2 GB'dan az değildir diye düşünüyorum. Ona OpenWrt kurup AP olarak da bunu alabilirsiniz

CAT8 kablo çeksem nasıl olur?

Saçma olur asla yapmaman gereken bir şey CAT5e yerine CAT6 geçmen mantıklı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…