15.000 TL bütçeyle Samsung Galaxy Tab S10 FE vs Huawei MatePad 11.5" 2025

Bütçe
15.000 TL

Enes Salvatore

Çalışkan
15k civarı bütçeyle tablet alacağım, sizce hangisini almalıyım?

İki tableti de Teknosa mağazasından denedim. Huawei tabletin kaleminin hissiyatını çok beğendim fakat Google olmaması vs. beni tereddüte düşürdü.

Tab S10 FE ise kalem hissiyatını hiç beğenmedim. yakın bir mesafeden tutarken bile kalem imleç koyuyor ve dokununca metal sesi çıkarıyor gibi.

Sizce hangisi alınır?

Huawei
Samsung

S9 Ultram'ın kalemi ile aynı diye biliyorum bence yakınlaşınca imleç çıkması çok iyi. Küçük reklam tuşlarından kapat simgesi veya o tarz işlerde çok işe yarıyor. Kalemi gayet sessiz ve rahatsız etmiyordu uygulaması da iyi. FE editionlarda sadece ekran biraz geri planda ama kalem ve ekosistem olarak gayet başarılı.

Huawei ile karşılaştırdığımda ekranı ve kalemi çok gerideydi(benim fikrimce). S Pen ile kullanırken sanki taşa çekiç vuruyorsun gibi hissettim öte yandan Huawei sanki kağıt gibiydi akıyor gidiyordu yine de sanırım Huawei almak yerine S10 FE alacağım şimdilik net bir kararım yok.

Kalemin akıp gitme hissi muhtemelen PaperMatte olmasıyla alakalı FE modeller bütçeden kıstığı için çok güzel değil hem genel olarak ekranları öyle akıp gitmiyor. PaperMatte ekranlar kalemde ses yapıyordu bir arkadaşımda denemiştim beni çok rahatsız etmişti.

Yorumlar için teşekkür ederim Samsung alacak gibiyim bir şekil alışacağız artık.

Huawei 'de gbord uygulaması ile google servislerinden hizmet alabilirsin. Tabi yerleşik bir uygulama olmadığından tam stabil çalışmayabilir.

Huawei tabii. Bende MatePad 11.5 var bayağı memnunum. Google olmaması tereddüte sokmasın bunun için çok kolay bir rehberim var. Ondan bakarak o sorunu çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…