Bu sistemi güncellemek istesem en minimum bütçeyle nasıl yapabilirim? 1080p 60Hz monitörüm. Tahminimce kasa ve PSU harici tüm parçaları değiştirmem gerek.
Amazon'da belli bir miktar kuponum var, eğer orada önerebildiğiniz ve amazon.com.tr satıcılı ürünler varsa olabildiğince oradan önermeniz benim için iyi olur. Eğer diğer yerlerden daha mantıklı olacaksa kuponumu nakte çevirmeye çalışabilirim. Sizce ne yapmalıyım?
Bu bütçeyle ancak ölü yatırım yapılır. Kasa ve PSU dışında tekrar kullanılabilir hiçbir şey yok sistemde. Ekran kartı da günümüz için oldukça yetersiz kalmış seviyede.
Bu bütçeyle ancak ölü yatırım yapılır. Kasa ve PSU dışında tekrar kullanılabilir hiçbir şey yok sistemde. Ekran kartı da günümüz için oldukça yetersiz kalmış seviyede.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Tahminimce anakartı sıfır alıp ikinci elden de rx6600 - Ryzen 5 5500 5600 kombinasyonu düşündüm.
Çok yüksek beklentim yok. Günümüz oyunlarını 60+ FPS açması yeterli olacaktır. AAA oyunları ise FSR ile oynanabilir hale getirebiliyorsam yeterlidir.
Olur. Ama ikinci el tecrübem çok yok. Yani sıkıntı çıkaracak veya çıkarmayacak ürünün ayrımını yapamayabilirim.
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Tahminimce anakartı sıfır alıp ikinci elden de rx6600 - Ryzen 5 5500 5600 kombinasyonu düşündüm.
Çok yüksek beklentim yok. Günümüz oyunlarını 60+ FPS açması yeterli olacaktır. AAA oyunları ise FSR ile oynanabilir hale getirebiliyorsam yeterlidir.
4GB VRAM ile RTX3050 dahi zorlanırken 1060'ın bile halefi olamayan bir kart için tamamen ölmüş AM4'e yatırım yapmak iyi bir yol değil ancak ben kesin istiyorum, verebileceğim maksimum rakam bu diyorsanız minimum R5 5600 ve 32GB bellek ile bir şeyler dizebilirsiniz. Bütçe düşük olduğu için 5600 dışında en uyguna hangi parçayı getirebilirseniz düşünmeden alın derim. İkinci ele yönelmeniz ciddi faydanıza olacaktır. Ekran kartını da sonra halledersiniz artık.