Bütçe
200.000 TL

AltaySamet1996

Üyecik
İyi günler. 150-200 bin TL arasında iyi bir sistem önerir misiniz? Çok oyun oynayan biri değilim ama hem iyi olsun hem de en az 10 yıl, hatta 15-20 yıl götürsün istiyorum. Tüm parçalar tek bir siteden olursa iyi olur. Çünkü alırken monte ettirip, öyle alacağım ve parçaların hepsi aynı sitede olması gerekiyor. Daha önce pek çok kez İtopya'dan alışveriş yaptım. Bu yüzden oraya güvenim tam.

Oynamış olduğum oyunlar; LOTRO, CS2, Total War ve Age of Empires serisi. Daha çok strateji oynuyorum. Bu yüzden işlemcinin strateji oyunlarına göre güçlü olması gerekiyor.

Aynı zamanda klavye, fare ve kulaklık SteelSeries, ses sistemini ise Logitech Z533 düşünüyorum. Fakat ben de zamanında satın aldığım Creative Inspire var. Yine de yenilemek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekipmanlar için şunları sorayım;
Mouse için el uzunluğunuz ve tutuş şekliniz nedir? Ayrıca ergo mouse tercih eder misiniz? Referans olması için aktif kullandığınız mouse nedir?
Klavye için boyut tercihiniz nedir? Manyetik switchli custom klavye mi yoksa mekanik bir klavye mi istersiniz?
Kulaklık için mikrofonlu mu yoksa mikrofonsuz mu? Kablolu mu kablosuz mu? IEM kulaklık tercih eder misiniz?
Monitör sistem için gerekli mi? Gerekliyse bütçeye dahil şekilde mi yoksa bütçeden bağımsız mı?

Ekipmanlar için şunları sorayım;
Mouse için el uzunluğunuz ve tutuş şekliniz nedir? Ayrıca ergo mouse tercih eder misiniz? Referans olması için aktif kullandığınız mouse nedir?
Klavye için boyut tercihiniz nedir? Manyetik switchli custom klavye mi yoksa mekanik bir klavye mi istersiniz?
Kulaklık için mikrofonlu mu yoksa mikrofonsuz mu? Kablolu mu kablosuz mu? IEM kulaklık tercih eder misiniz?
Monitör sistem için gerekli mi? Gerekliyse bütçeye dahil şekilde mi yoksa bütçeden bağımsız mı?

Monitörüm var. Yaklaşık 1 sene önce aldım AOC, 240 Hz. Kulaklık, fare ve klavye halihazırda SteelSeries kullanıyorum. Ancak daha üst modelleri varsa iyi, onlara bakmak istiyorum. Şu anda kullandığım ekipmanlar; Apex 3 klavye ve Rival 5 fare. Kulaklık ise Corsair HS80. Ancak SteelSeries daha iyi diyorlar.

Monitörüm var. Yaklaşık 1 sene önce aldım AOC, 240 Hz. Kulaklık, fare ve klavye halihazırda SteelSeries kullanıyorum. Ancak daha üst modelleri varsa iyi, onlara bakmak istiyorum. Şu anda kullandığım ekipmanlar; Apex 3 klavye ve Rival 5 fare. Kulaklık ise Corsair HS80. Ancak SteelSeries daha iyi diyorlar.
SS mouse ve klavye tarafında bütçesindeki rakiplerin bariz gerisinde artık.
Ekipmanlar için dediğim şekilde açıklarsanız ona göre öneride bulunabilirim. Bu arada kulaklığın değişmesine bence gerek yok.

SS mouse ve klavye tarafında bütçesindeki rakiplerin bariz gerisinde artık.
Ekipmanlar için dediğim şekilde açıklarsanız ona göre öneride bulunabilirim. Bu arada kulaklığın değişmesine bence gerek yok.

Referans olarak Rival 5 elime tam oturuyor. Klavye ise mekanik olursa daha iyi olur. Bunlar için bütçe 15 bin civarı ayırdım.

Palit RTX 5080 73.899 TL
9800X3D 21.912 TL
GIGABYTE X870 AORUS ELITE 14.299 TL
Kioxia Exceria PRO 1TB 9.690 TL
V-Color Manta 2x16GB 6400Mhz CL32 29.729 TL
Bileşenleri temel alınarak sistem toplanabilir, bu parçalarla 4K görüntü kalitesinde oyun oynanabilir, alacağınız en üst donanıma sahip sistem olur diyelim.

Bu parçalardan bağımsız olarak kasa, işlemci soğutucu, güç kaynağı tercihinde bulunmak gerekecek, görsellik umurunuzdaysa kasa ve fanlar için bayağı para yakılabiliyor.
Misal Lian Li kasa, kasa fanı alınsa 20 çıkar cepten.

Palit RTX 5080 73.899 TL
9800X3D 21.912 TL
GIGABYTE X870 AORUS ELITE 14.299 TL
Kioxia Exceria PRO 1TB 9.690 TL
V-Color Manta 2x16GB 6400Mhz CL32 29.729 TL
Bileşenleri temel alınarak sistem toplanabilir, bu parçalarla 4K görüntü kalitesinde oyun oynanabilir, alacağınız en üst donanıma sahip sistem olur diyelim.

Bu parçalardan bağımsız olarak kasa, işlemci soğutucu, güç kaynağı tercihinde bulunmak gerekecek, görsellik umurunuzdaysa kasa ve fanlar için bayağı para yakılabiliyor.
Misal Lian Li kasa, kasa fanı alınsa 20 çıkar cepten.

Görsellik önemli değil de, 1 TB SSD sence de yetersiz değil mi? Benim istediğim 500 GB ya da 1 TB SSD, C bölümü için. D bölümü için de 3-4 TB HDD.

16 GB RAM demişsiniz, bu da düşük artık sanki. 24-32 daha iyi olmaz mı? 4K monitörüm yok bir de, kullanacağımı sanmıyorum. 1080p yetiyor. En iyi ihtimalle gelecekte 2K'ya geçerim.

Görsellik önemli değil de, 1 TB SSD sence de yetersiz değil mi? Benim istediğim 500 GB ya da 1 TB SSD, C bölümü için. D bölümü için de 3-4 TB HDD.

16 GB RAM demişsiniz, bu da düşük artık sanki. 24-32 daha iyi olmaz mı? 4K monitörüm yok bir de, kullanacağımı sanmıyorum. 1080p yetiyor. En iyi ihtimalle gelecekte 2K'ya geçerim.
Depolanacak şeyler ne olacak ki 5 TB'a yakın bir depolama arıyorsunuz hocam?