Zaranon

Uzman
Epeydir araştırıyorum fakat bir karara varamadım. Tabletin kullanım amacı temelde üniversite, dersler pdfler vb. ve yer yer de dizi film vs. izlemek. Oyun çok oynayacağımı zannetmiyorum fakat oyun performansı da çok kötü olmasın gözüyle bakıyorum.

• 15.000 civarları bütçe düşünüyorum.
  • Benim için en önemli şey kalem. S Pen gibi bir şeye ihtiyacım var.

Normalde benim için en iyi seçenek S9 fakat fiyatı ortada. S9 FE'lere baktım, fiyatları da iyi fakat gerek ilk başta Exynos işlemcisi gerek de ekran kapanması gibi saçma sapan sorunları olduğuna dair çok fazla şikayet ver geribildirimler sonrası soğudum. A9+ ya da POCO pad gibi modeller var fakat kalemleri yok. Öte yandan Huawei donanım olarak iyi olsa da Google servisleri gbox gibi 3. parti uygulama dolayısıyla yüklendiği için stabil çalışmıyor, Google servisleriyle çok içli dışlıyım uğraşılmaz gerçekten onu da eledim. Son olarak Redmi pad Pro gibi modellere denk geldim fakat onların da kalemi bulunmuyor piyasada anladığım kadarıyla.

Kısacası piyasada kalemli opsiyonunda hiçbir şey bulamadım. Kalemli güzel bir tablet istersek S9 seviyesine çıkmamız gerekiyor sanırım. Önerileriniz var mı?

Huawei MatePad Air alabilirsiniz.
Sayfanın altında 1.499 TL ile kalem ekleme seçeneği var onu ekle fiyat 15.998 TL oluyor ancak gine sayfanın altında 800 TL kupon var onun ile birlikte 15.198 TL'e iniyor.

Donanımı fiyat bandına göre harika. İşlemci ve ekran konusunda bu fiyat bandında rakibi yok. Google konusuna gelirsek bu cihazın spoofing desteği var. Yani MicroG ile GMS'i direk cihaza yükleyip kullanabiliyorsunuz. GBox gibi sanal makinelere ihtiyaç yok. Google Youtube falan sorunsuz çalışıyor. Tek Google Play Store yok ancak onuda Aurora Store kullanarak halledebilirsiniz. Açık kaynak kodlu ve uygulamaları Google Play sunucularından çekiyor. Tüm uygulamalar var ve güncellemeler anında geliyor.

Huawei MicroG'i uygulama mağazasına entegre etmişti:

Huawei MatePad Air alabilirsiniz.
Sayfanın altında 1.499 TL ile kalem ekleme seçeneği var onu ekle fiyat 15.998 TL oluyor ancak gine sayfanın altında 800 TL kupon var onun ile birlikte 15.198 TL'e iniyor.

Donanımı fiyat bandına göre harika. İşlemci ve ekran konusunda bu fiyat bandında rakibi yok. Google konusuna gelirsek bu cihazın spoofing desteği var. Yani MicroG ile GMS'i direk cihaza yükleyip kullanabiliyorsunuz. GBox gibi sanal makinelere ihtiyaç yok. Google Youtube falan sorunsuz çalışıyor. Tek Google Play Store yok ancak onuda Aurora Store kullanarak halledebilirsiniz. Açık kaynak kodlu ve uygulamaları Google Play sunucularından çekiyor. Tüm uygulamalar var ve güncellemeler anında geliyor.

Huawei MicroG'i uygulama mağazasına entegre etmişti:

Yine de stabil olmuyor ve sorun çıkartıyor.