Bütçe
15.000 TL

544f4c4741

Gelişen
Selamlar,

Fibere geçeli yaklaşık 1 hafta oldu. Öncesinde Keenetic Extra (KN-2112) vardı ve oldukça memnundum ama şimdi ben de 1000 Mbps için bir arayıştayım. SFP modülü siparişim bu ayın sonunda elime ulaşır gibi. O zamana kadar araştırıyorum.

MikroTik ve Banana Pi ilgimi çekti ancak ben çok teknik bir insan değilim, bu yüzden biraz gözüm korktu. Keenetic, aşina olduğum ve kullanıcı dostu özellikleriyle hoşuma giden bir marka ancak tam olarak ihtiyaçlarımı karşılayacak bir ürünü de yok gibi. ASUS RT-AX89X’e biraz yükseldim ama bütçe olarak o kadar çıkmak istemiyorum.

ASUS RT-BE88U ve Banana Pi BPI-R4 şu an favorilerim gibi ancak araştırmaya devam ediyorum. Bu yazdıklarımın hepsi, bu işlere aşina arkadaşlar tarafından teyide muhtaç. :)

Özellikle özgür internet benim için önemli. TurkNet ve Keenetic kombinasyonu sayesinde senelerdir ne sansür ne reklam, ne de tracker sorunum yoktu. Bir haftadır TTNET, ONT, EX520v derken türlü krizler geçiriyorum. Bunun dışında 2+1 bir evde pek çekim gücü problemi yaşamıyorum. Ethernet ile şu an ortalama 900 download 50 upload alıyorum. Bufferbloat bazen A grade bazen B grade. Bunun dışında küçük bir NAS çözümüm ve birkaç IoT ıvır zıvır var. Dediğim gibi bu işlerden anlayan arkadaşların tavsiye ve görüşlerine açığım.

Sevgiler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Fibere geçeli yaklaşık 1 hafta oldu. Öncesinde Keenetic Extra (KN-2112) vardı ve oldukça memnundum ama şimdi ben de 1000 Mbps için bir arayıştayım. SFP modülü siparişim bu ayın sonunda elime ulaşır gibi. O zamana kadar araştırıyorum.

MikroTik ve banana Pi ilgimi çekti ancak ben çok teknik bir insan değilim, bu yüzden biraz gözüm korktu. Keenetic, aşina olduğum ve kullanıcı dostu özellikleriyle hoşuma giden bir marka ancak tam olarak ihtiyaçlarımı karşılayacak bir ürünü de yok gibi. ASUS RT-AX89X'e biraz yükseldim ama bütçe olarak o kadar çıkmak istemiyorum.

ASUS RT-BE88U ve banana Pi BPI-R4 şu an favorilerim gibi ancak araştırmaya devam ediyorum. Bu yazdıklarımın hepsi, bu işlere aşina arkadaşlar tarafından teyide muhtaç. :)

Özellikle özgür internet benim için önemli. TurkNet ve Keenetic kombinasyonu sayesinde senelerdir ne sansür ne reklam, ne de tracker sorunum yoktu. Bir haftadır TTNET, ONT, EX520v derken türlü krizler geçiriyorum. Bunun dışında 2+1 bir evde pek çekim gücü problemi yaşamıyorum. Ethernet ile şu an ortalama 900 download 50 upload alıyorum. Bufferbloat bazen a grade bazen b grade. Bunun dışında küçük bir nas çözümüm ve birkaç IoT ıvır zıvır var. Dediğim gibi bu işlerden anlayan arkadaşların tavsiye ve görüşlerine açığım.

Sevgiler. :)

Nanopi r6s alıp yanına Switch ve mesh sistem alabilirsin.