Bütçe
15.000 TL

GhostOps

Becerikli
Selam,

Sistemim RTX 4080 Super + 7950X3D. 1440p 240 Hz bir monitör arıyorum. NVIDIA uyumlu (G-Sync veya G-Sync compatible) olması önemli. Ghosting sorunu minimum olan bir panel mümkünse IPS tercih ederim. HDR çok zayıf olmasın ama önceliğim akıcılık ve netlik.

Bütçem maksimum 15.000 TL. 27 inç düşünüyorum.

Kullanan veya tecrübesi olan varsa model önerilerine açığım.

Teşekkürler.

G65b.

Hocam çiğli G-Sync monitörler çok pahalı. FreeSync olanlar da G-Sync compatible oluyor sanırım. G65b tazeleme hızı ve ghosting açısından çoğu IPS'e fark atar. Curved olması eksi olabilir sizin için.

Son düzenleme:
2'sinden birini düşünüyorum 240Hz aşağısı bana uygun değil şahsen.
MSI öneririm.

O fiyata OLED var. Mini LED güzel ama fiyatı mantıksız.

Abi bütçen 15k değil miydi bu OLED ne :D
2'sinden birini düşünüyorum 240Hz aşağısı bana uygun değil şahsen.

O fiyata OLED var. Mini LED güzel ama fiyatı mantıksız.

Abi bütçen 15k değil miydi bu OLED ne :D

Çıkarım istersem IPS mi OLED mi karar vermedim işimi görecek IPS alıp geçerim 2 tane ya da 1 tane OLED alırım 2. PC biraz bekler.

3 monitör arasındayım şu an yardımcı olur musun ?

Son düzenleme:
Çıkarım istersem IPS mi OLED mi karar vermedim işimi görecek IPS alıp geçerim 2 tane ya da 1 tane OLED alırım 2. PC biraz bekler.

3 monitör arasındayım şu an yardımcı olur musun?

Hz senin için görüntüden daha önemliyse Q27g4sru, eğer Hz değeri çok önemli değilse G5 QD-OLED veya Xiaomi G PRO 27i alabilirsin. OLED panel 0.3ms olduğundan akıcılık konusunda 180Hz OLED panel, 240Hz IPS panel kadar iyi. Benim tercihim QD-OLED, daha safe bir şey arıyorsamda mini LED olurdu. Mini LED veya OLED haricinde HDR çok kötü olacaktır. Çünkü kontrast oranları aşırı düşük ve IPS glow problemi HDR deneyimini çöp ediyor.

Hz senin için görüntüden daha önemliyse Q27g4sru, eğer Hz değeri çok önemli değilse G5 QD-OLED veya Xiaomi G PRO 27i alabilirsin. OLED panel 0.3ms olduğundan akıcılık konusunda 180Hz OLED panel, 240Hz IPS panel kadar iyi. Benim tercihim QD-OLED, daha safe bir şey arıyorsamda mini LED olurdu. Mini LED veya OLED haricinde HDR çok kötü olacaktır. Çünkü kontrast oranları aşırı düşük ve IPS glow problemi HDR deneyimini çöp ediyor.
Bu monitörde karar kıldım açıkçası, benim için iyi. İleride ikinciyi de alacağım, duruma göre değerlendiririm. Bilgi veririm. Ölü piksel çıkmazsa benim açımdan sorun yok.