Bütçe
15.000 TL
En fazla o. En az 2 aydır 13'ü görmedi zaten. Eğer almadıysanız R7 9700X önerirm. Hem daha optimize hem daha iyi bir termal yapıya sahip hem de daha potansiyelli bir işlemci.

1080p çözünürlükte ağırlıklı FPS oyunları oynamayacaksanız R7 7800X3D'nin size bir artısı olmayacak.

Fiyatları neredeyse aynı. Altta yazdığınız 1080p olayını anlamadım, oyun odaklı takılacağım. Siz kendiniz hangi işlemciyi kullanıyorsunuz acaba? Benim şahsen gönlümde 7800X3D var ama ayrıyeten şu an elimde R5 7500F var, uyguna aldım bayağı. Eğer bu sene yeni nesil AM5 çıkma ihtimali varsa beklemek isterim. Çıktığında fiyat konusunda geriler belki o zaman alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatları neredeyse aynı. Altta yazdığınız 1080p olayını anlamadım, oyun odaklı takılacağım. Siz kendiniz hangi işlemciyi kullanıyorsunuz acaba? Benim şahsen gönlümde 7800X3D var ama ayrıyeten şu an elimde R5 7500F var, uyguna aldım bayağı. Eğer bu sene yeni nesil AM5 çıkma ihtimali varsa beklemek isterim. Çıktığında fiyat konusunda geriler belki o zaman alırım.

X3D işlemcilerin düşük çözünürlükte yüksek FPS sunma avantajı var. (CS2, Valorant vb. FPS oyunları.)
R7 7800X3D'yi istiyorsanız alabilirsiniz. Ama 2-4k çözünürlükte kullanacaksanız size bir artısı olmayacak. Üstelik termal açıdan da dengesiz sayılır.

Ben daha işlemci almadım bu arada. R9 9950X çekme planım var. 🙂

X3D işlemcilerin düşük çözünürlükte yüksek FPS sunma avantajı var. (CS2, Valorant vb. FPS oyunları.)
R7 7800X3D'yi istiyorsanız alabilirsiniz. Ama 2-4K çözünürlükte kullanacaksanız size bir artısı olmayacak. Üstelik termal açıdan da dengesiz sayılır.

ben daha işkemci almadım bu arada. R9 9950X çekme planım var. 🙂

Termal açı dediğiniz ısı oranları mı? Bunu iyi bir soğutucu kullanarak önleyemez miyim ki? Ama şu an dediğim mantıklı mı sizce? Yeni nesil çıkınca düşmesi olası ayrıca herhangi bir kriz de yok ortada, beklenir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal açı dediğiniz ısı oranları mı? Bunu iyi bir soğutucu kullanarak önleyemez miyim ki? Ama şu an dediğim mantıklı mı sizce? Yeni nesil çıkınca düşmesi olası ayrıca herhangi bir kriz de yok ortada, beklenir diye düşünüyorum.

3D-Cache yapısından kaynaklı CCD daha çok ısınıyor, R7 9800X3D'nin tasarımında bunu düzelttiler.
Genel olarak 9000 serisi 7000 serisinin düzeltilmiş hali yani.

Bir sonraki seriye kadar R5 7500F ile idare edilir bence. Daha yüksek bir beklentiniz varsa o zaman R7 7800X3D veya R7 9700X'e geçilebilir.

3D-cache yapısından kaynaklı ccd daha çok ısınıyor, R7 9800X3D'nin tasarımında bunu düzelttiler.
Genel olarak 9000 serisi 7000 serisinin düzeltilmiş hali yani.

Bir sonraki seriye kadar R5 7500F ile idare edilir bence. Daha yüksek bir beklentiniz varsa o zaman R7 7800X3D veya R7 9700X'e geçilebilir.

O halde bütçe dostu ile devam.