Mr_Morgan

Becerikli
Ne oldu bilmiyorum, PC bir anda internette gezinirken dondu ve kendini yeniden başlattığında BIOS ekranı vardı karşımda ve SSD şu an görünmüyor.

Kendim kapatıp yeniden açtım, birazcık siyah ekranda kalıyor, sonra yine BIOS menüsüne atıyor.

SSD Kingston Renegade 2 TB. SSD'yi alalı daha 8 ay oldu. Resim yükleyemiyorum şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun, bu gibi sıkıntılar bazen statik elektrik birikmesinden de olabiliyor. Sırasıyla şunları deneyin:
İlk olarak, bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu prizden çekin. Güç tuşuna 15-20 saniye boyunca basılı tutarak sistemdeki statik elektriği boşaltın. 5 dakika bekleyip kabloyu takın ve tekrar deneyin. İşe yaramazsa BIOS sıfırlayıp arkasından BIOS'da diskin görünüp görünmediğine bakın. Yine olmazsa SSD'yi başka bir cihazda deneyebiliyorsanız deneyin, disk başka bir cihazda da görünmüyorsa SSD nalları dikmiştir; "sudden death" olarak tabir edilen diskin aniden ölmesi mümkün, şansınıza size uğramış olabilir. Durum buysa çok kurcalamadan garanti konusunu düşünün.