Urass.0

Başarılı
Merhaba,

Dün BIOS güncelledikten sonra oyun oynarken Alt+Tab attıktan sonra fark ettiğim ve bilgisayarı yeniden başlatsam da tam olarak çözülmeyen garip bir mouse / görev çubuğu sorunu yaşıyorum.

Sorunun detayları:
  • Mouse ekranda sorunsuz hareket ediyor.
  • Ancak imleci görev çubuğundaki simgelerin üzerine getirdiğimde varsayılan ışık/vurgu efekti (hover) yanmıyor ve sol tık hiçbir şekilde işlemiyor.
  • Açık olan tarayıcı pencerelerinde veya uygulamalarda sekmeler ve sağ üstteki 'X' (kapatma) butonu tıklanmıyor/kapanmıyor.
  • Klavyeden Windows tuşuna bastığımda başlat menüsü animasyonla açılıyor, klavyeyle yönlendirip menüde gezinebiliyorum ama mouse ile tıklayamıyorum.
  • Arada sırada CTRL + alt + delete yapıp iptal deyince mouse düzgün çalışıyor ama bir süre sonra yine aynı sorun oluyor.
  • Oyunlarda ise sol tık düzgün çalışıyor.
Denediğim ve işe yaramayan çözümler:
  1. DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth ve SFC /scannow ile sistem dosyalarını onardım (bozuk dosyalar bulundu ve düzeltildi dendi ama sorun devam ediyor).
  2. Mouse yazılımını/sürücüsünü sıfırladım.
  3. Splitwire vb. arka plan ağ uygulamalarını sildim/kapattım.
  4. Hizmetleri ve başlangıç programlarını devreden çıkarıp temiz önyükleme denedim.
  5. Antivirüs yazılımını sildim.
Daha önce bu sorunu yaşayıp kalıcı çözüm bulabilen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.