Bütçe
15.000 TL
Bu modeldi 15.999₺ olmuştu, gaming gecesinde. GIGABYTE GO27Q24A 27" 240Hz 0.03ms 2K G-Sync HDR10 QHD QD-OLED Pivot Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

Avantaj kısmına gelirsek, VA panellerde siyahlar IPS'e göre daha iyi, ancak hareket netliği ve tepki süresi IPS'e kıyasla daha kötü olabiliyor, hatta bazı durumlarda daha problemli hale gelebiliyor. IPS'in tepki süresi VA'ya göre daha iyi olsa da kontrastı düşük ve ışık sızması gibi sorunları var. OLED'de ise hem tepki süresi çok iyi hem de ışık sızması gibi problemler yok, hareket netliği çok daha yüksek ve ayrıca gerçek siyahlar ile sonsuz kontrast sunuyor.

Kaliteli IPS modelde rahatsız edecek bir ışık sızması olmaz. Her türlü IPS tercih edilmeli LCD alınacaksa.

Teşekkür ederim bilgiler için. Konu başlıklarında görüyordum sürekli ondan sormak istiyorum, OLED'de yanma durumu gibi bir şey varmış sanırım. O hala oluyor mu yeni modellerde?

Bir de bütçemi zorluyor biraz, VA veya IPS önerebileceğiniz başka modeller var mıdır?

LCD alacaksanız IPS panel tercih edin.

Bunu önerdi birisi çok hoşuma gitti özellikleri, VA panel kontrast oranları sebebiyle bana daha uygun gibi geliyor.

Arkadaşlar biraz araştırdıktan sonra OLED'e para vermeyi daha mantıklı buldum açıkçası. Bütçemin üstünde ancak 6000 TL gibi bir puanım var, aşağıdaki monitörleri 6.000 TL daha indirerek taksitli bir şekilde alabilirim diye düşünüyorum. Ancak başlangıç seviye oled alabilirim. Bütçem ona yetiyor.

Son düzenleme:
Şu anda OLED kovalıyorum biraz, G5 modelini kimse önermiyor ona denk geldim dediğiniz gibi. Eğer OLED almaz isem ilk tercihim bu TLC monitör olacak. Çok iyi duruyor gerçekten.

Şu anda OLED kovalıyorum biraz, G5 modelini kimse önermiyor ona denk geldim dediğiniz gibi. Eğer OLED almaz isem ilk tercihim bu TLC monitör olacak. Çok iyi duruyor gerçekten.

Mini LED arka aydınlatmalı kaliteli bir VA, hikayeli oyunlarda, dizi film izlerken her türlü IPS'lerden çok daha iyi performans verecek. G5 modeli hem temizlemesi zor, hem mat kaplama hem de iyi HDR performansı olmadığı için alınmaz. OLED olarak AOC'un modelleri HDR sorunluydu en son, güncel durum nasıl bilmiyorum ancak HDR önemli. Gigabyte modeli tekrar düşerse alınabilir. Bütçe çıkarsa LG indirimiyle 27GX704A-B 21'e denk geliyordu.

Mini LED arka aydınlatmalı kaliteli bir VA, hikayeli oyunlarda, dizi film izlerken her türlü IPS'lerden çok daha iyi performans verecek. G5 modeli hem temizlemesi zor, hem mat kaplama hem de iyi HDR performansı olmadığı için alınmaz. OLED olarak AOC'un modelleri HDR sorunluydu en son, güncel durum nasıl bilmiyorum ancak HDR önemli. Gigabyte modeli tekrar düşerse alınabilir. Bütçe çıkarsa LG indirimiyle 27GX704A-B 21'e denk geliyordu.
AOC'un HDR durumunu ben de bilmiyorum açıkçası nerden öğrenebileceğimi de bilmiyorum. G5'i tamamen eledim. LG'nin sitesinde stok gözükmüyor başka sitelerde de ne ucuz 23k'ya var. Başka bir yerde indirimi vs. varsa bilmiyorum. Diğer bir ihtimal de dediğiniz gibi Gigabyte modelinin indirime girmesi, belki yarın gaming gecesinde indirime girer.