Bütçe
15.000 TL
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese selam,

İkinci el sıfır fark etmeksizin fotoğraf makinesi arıyorum. Günlük ve de manzara tarzı fotoğraflar çekmek için kullanacağım. Açıkçası fotoğraf makineleri hakkında bilgim pek de yok; bir tane kameram oldu onu da 2014 yılında satın almıştım sanırım.

Bütçem ortalama 15.000 TL, çok iyiyse artabilir. Fakat profesyonel olmadığımdan ve sadece hobi amaçlı kullanacağımdan dolayı ucuza işimi görecek bir makineye de kabulüm.

Aktif olarak Samsung A55 kullanıyorum. Işıklı bir ortamda fena olmasa da gece çekimlerinde tabiri caizse cortluyor. Zoom falan hak getire zaten.

Marka, model, yıl. Hiç fark etmez; işimi görsün ve memnun etsin yeterli.

Şimdiden teşekkürler.

Güzel bir tripodla beraber Nikon P900 vb. serisinin modelleri 2. elde uyguna geliyor eğer amaç sadece optik zoom ise. Onun dışında @DarthGorsoy hocamın belki bir fikri olabilir.
O kadar yazdım, okumadınız sanırım. Manzara tarzı fotoğraflar çekeceğimi söyledim. Zoom'a ihtiyac yok, ama çok da kötü olmamalı.

@michaelscofield, Zoom önemli oluyor ya bu arada manzara çeksen de.

Sensör en azından crop ya da MFT olmalı. Hatta mümkünse önerdiğim modelin Mark 2'si alınırsa IBIS ve MFT'nin crop faktörü sayesinde zoom gayet yeterli olur, titremez.

Zaten başlangıç icin prime yerine zoom lens öneriyorum, kadraji istediği gibi ayarlaması adina benim düşüncem boyle. Sony tarafında da 16-50 deme sebebim en azindan OIS'e sahip ve kompakt elektronik zoom.

Kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama A6000 almama değer mi A55 varken? Gece çekimleri rezalet olmadığı sürece çok da önemli değil. Fotoğraf makinesi almama değmiş olur mu açısından soruyorum.

Herkese selam,

İkinci el sıfır fark etmeksizin fotoğraf makinesi arıyorum. Günlük ve de manzara tarzı fotoğraflar çekmek için kullanacağım. Açıkçası fotoğraf makineleri hakkında bilgim pek de yok; bir tane kameram oldu onu da 2014 yılında satın almıştım sanırım.

Bütçem ortalama 15.000 TL, çok iyiyse artabilir. Fakat profesyonel olmadığımdan ve sadece hobi amaçlı kullanacağımdan dolayı ucuza işimi görecek bir makineye de kabulüm.

Aktif olarak Samsung A55 kullanıyorum. Işıklı bir ortamda fena olmasa da gece çekimlerinde tabiri caizse cortluyor. Zoom falan hak getire zaten.

Marka, model, yıl. Hiç fark etmez; işimi görsün ve memnun etsin yeterli.

Şimdiden teşekkürler.
Canon Eos 6D alabilirsiniz ikinci elde 15 e bulunabiliyordu en son baktığımda. ISO performansı gayet başarılı gece çekimlerinde başarılı olacaktır eğer makine temizse. Sony almanızı tavsiye etmiyorum zira lensleri çok pahalı ve e mount lensleri destekliyor sadece.

Kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama A6000 almama değer mi A55 varken? Gece çekimleri rezalet olmadığı sürece çok da önemli değil. Fotoğraf makinesi almama değmiş olur mu açısından soruyorum.
Sony A55 in gece performansı pek iyi değil tavsiye etmem.

Sony A55 in gece performansı pek iyi değil tavsiye etmem.
Samsung A55'i kast etmiştim. 🙃

Canon Eos 6D alabilirsiniz ikinci elde 15 e bulunabiliyordu en son baktığımda. ISO performansı gayet başarılı gece çekimlerinde başarılı olacaktır eğer makine temizse. Sony almanızı tavsiye etmiyorum zira lensleri çok pahalı ve e mount lensleri destekliyor sadece.
Lens olaylarından falan hiç anlamıyorum ya. Hangisi hangisine uyumludur, hangisi ne işe yarar bilmiyorum. Sanırım makineyi satın aldıktan sonra yavaş yavaş öğreniyoruz.

Sony A6000 ile Samsung A55 i karşılaştıracağınızı düşünmemiştim. Arada devasa fark var. Hem teknik açıdan hem yazılım açısından. Bırakın A55 i iPhone 17 Pro Max bile A6000 ya da diğer profesyonel makineler gibi olamaz. Sensör boyutu zaten devasa bir fark.

Lens olaylarından falan hiç anlamıyorum ya. Hangisi hangisine uyumludur, hangisi ne işe yarar bilmiyorum. Sanırım makineyi satın aldıktan sonra yavaş yavaş öğreniyoruz.
Sony her zaman daha pahalıdır lens konusunda. Ucuz bir şeyler istiyorsanız tavsiye etmem. Sony A6000 i alsanız o fiyata ilerde lens değiştirmek istediğinizde Canona göre daha yüksek ücretler ödeyebilirsiniz ve A6000, Canon 6D ye nazaran gece performansında daha başarısız.