Bütçe
15.000 TL
Sony A6000 ile Samsung A55'i karşılaştıracağınızı düşünmemiştim. Arada devasa fark var. Hem teknik açıdan hem yazılım açısından. Bırakın A55'i iPhone 17 Pro Max bile A6000 ya da diğer profesyonel makineler gibi olamaz. Sensör boyutu zaten devasa bir fark.

Sensör devasa ama teknoloji ilkel. Güncel cihazlar onlarca kareden en iyilerini seçip güzelce temizleyip önünüze sunuyor. A7R2 kullanıyorum zamanının üst düzey cihazıydı fakat çoğu koşulda telefondan geride kalıyor, özellikle ters ışıklarda. Alan derinliğinden bahsediyorsanız o fizikle alakalı yapacak bir şey yok. Güncel cihazla yılların cihazını karşılaştırmak gereksiz.

Sensör devasa ama teknoloji ilkel. Güncel cihazlar onlarca kareden en iyilerini seçip güzelce temizleyip önünüze sunuyor. A7R2 kullanıyorum zamanının üst düzey cihazıydı fakat çoğu koşulda telefondan geride kalıyor, özellikle ters ışıklarda. Alan derinliğinden bahsediyorsanız o fizikle alakalı yapacak bir şey yok. Güncel cihazla yılların cihazını karşılaştırmak gereksiz.
Raw çıktı sayesinde fotoğrafı düzenlerken harikalar yaratabilirsiniz ama aynısı telefonlarda geçerli değil. Hazır çekip paylaşmalık arıyorsak zaten telefon daha hızlı sonuç verir yapısı gereği. Ama a6000 ile raw çıktı alıp düzenlemek fotoğraf için büyük potansiyel taşıyor.

Gece çekimi düşünüyorsanız kit lensle ancak tripod ile çekilir. Kit lensin yanına F değeri düşük Prime lens gece de tatmin eder gündüz de. A55'ten memnun eder bu şekilde kendinize göre düzenleme tarzı edinirsiniz mutlu mutlu hobinizi yaparsınız. İllaki iyi çekmesine gerek yok siz keyif aldıktan sonra gerisi önemsiz.

Gece çekimi düşünüyorsanız kit lensle ancak tripod ile çekilir. Kit lensin yanına F değeri düşük Prime lens gece de tatmin eder gündüz de. A55'ten memnun eder bu şekilde kendinize göre düzenleme tarzı edinirsiniz mutlu mutlu hobinizi yaparsınız. İllaki iyi çekmesine gerek yok siz keyif aldıktan sonra gerisi önemsiz.
Gece çekimi çok önemli değil hocam. Yapacağım çekimlerin %30'luk kısmı gece olur anca.

RAW çıktı sayesinde fotoğrafı düzenlerken harikalar yaratabilirsiniz ama aynısı telefonlarda geçerli değil. Hazır çekip paylaşmalık arıyorsak zaten telefon daha hızlı sonuç verir yapısı gereği. Ama A6000 ile RAW çıktı alıp düzenlemek fotoğraf için büyük potansiyel taşıyor.

RAW telefonlarda yıllardır var aynı şeyi daha güncel ve dinamik aralığı yüksek sensörde yapabiliyorsunuz. 17 Pro ve A7R2 kullanıyorum gölge kurtarma, pozlanmış yerleri kurtarma işinde 17 Pro'nun RAW dosyaları daha iyi iş çıkartıyor.