Bütçe
15.000 TL
Kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama A6000 almama değer mi A55 varken? Gece çekimleri rezalet olmadığı sürece çok da önemli değil. Fotoğraf makinesi almama değmiş olur mu açısından soruyorum.

A6000 doğru kullandığın sürece cogu DSLR'ı falan tokatlar, fakat unutma ki RAW çekip işlemelisin. Düşük ışıkta da iş yapar, sokak şartlarinda falan OIS'li bir lensle gider gayet. Sony'nin oto modu güzeldir, RAW'a alip oto mod patlatirsin.

Olympus dogrudan govde ici sabitlemeye sahip ama sensörü MFT formatında. Oto modu hakkında fikrim yok, kullanmaya tamamen adapte olman gerekir, ogrenirsin zamanla.

Sony her zaman daha pahalıdır lens konusunda.

Bu yanlış bir yorum zira arkadaş gidip A7R6 almayacak, ikinci el 16-50 cok piyasada, temizi bulunur. İleride de ikinci el bir 55-210 alır, zoom işi de hallolmuş olur. Prime tarafta da Viltrox'un AIR serisi var, hafifçe ve ucuz, diyaframi da acik lensler.

Ayrica A6000 otofokus konusunda kendi fiyat aralığında rakipsiz bunu da unutmamak gerek, fotoğraf çekerken fokus ile uğraşmak can sıkar.

Arkadaşımın A6000 ve 16-50 lens ile çektiği gorselleri buraya bırakıyorum, bir göz atın derim.

Genel toparlayacak olursak Canon'da karar kıldık sanırsam? 😆

Ben olsam otofokus olarak dinozor çağından kalma aynalı DSLR'a elimi sürmezdim. A6000 fotoğraf cekmeye başlayacak birisi icin bicilmis kaftan. Hızlı ve kararlı fokus, 3. parti lens desteği (Canon'da bu kadar yaygın degil) ve aynasiz olmasi, cok hafif, küçük olmasi vs.

Biz A6000'e 55-210 takıp 1080p'de kısa filmin telefoto shotlarını almıştık.

Ben olsam otofokus olarak dinozor çağından kalma aynalı DSLR'a elimi sürmezdim. A6000 fotoğraf cekmeye başlayacak birisi icin bicilmis kaftan. Hızlı ve kararlı fokus, 3. parti lens desteği (Canon'da bu kadar yaygın degil) ve aynasiz olmasi, cok hafif, küçük olmasi vs.

Biz A6000'e 55-210 takıp 1080p'de kısa filmin telefoto shotlarını almıştık.
Tamamdır, A6000 tercih edeceğim. Son olarak, ikinci el lens önerin varsa sevinirim hocam.

Tamamdır, A6000 tercih edeceğim. Son olarak, ikinci el lens önerin varsa sevinirim hocam.

Önerdiğim 16-50'ye ek ileride bir de 55-210 alirsin ikinci el, zoom işi de hallolur. Bu 16-50'nin II yani 2. versiyonu ile ilk versiyonu arasında birkac fark var. Eger bulabilirseniz 2. seriyi al, otofokus ve video fokusu daha iyi + OIS'inde iyilestirmeler var diyorlardı. Almışken 2. seriyi al, bu lensi cikartmazsin zaten. Ileride de bir tripod alip uzun pozlama yaparsin. Bu arada uygulama uzerinden uzaktan kontrol ve telefona gorsel kaydetme de var, NFC destegi de var.

Bu yanlış bir yorum zira arkadaş gidip A7R6 almayacak, ikinci el 16-50 cok piyasada, temizi bulunur. İleride de ikinci el bir 55-210 alır, zoom işi de hallolmuş olur. Prime tarafta da Viltrox'un AIR serisi var, hafifçe ve ucuz, diyaframi da acik lensler.
Benim baktığım ikinci el sitelerinde canon ef lensler hep daha ucuz. Sonynin canon uyumlu lenslerinden daha ucuz lensine denk gelmedim e mount.

Önerdiğim 16-50'ye ek ileride bir de 55-210 alirsin ikinci el, zoom işi de hallolur. Bu 16-50'nin II yani 2. versiyonu ile ilk versiyonu arasında birkac fark var. Eger bulabilirseniz 2. seriyi al, otofokus ve video fokusu daha iyi + OIS'inde iyilestirmeler var diyorlardı. Almışken 2. seriyi al, bu lensi cikartmazsin zaten. Ileride de bir tripod alip uzun pozlama yaparsin. Bu arada uygulama uzerinden uzaktan kontrol ve telefona gorsel kaydetme de var, NFC destegi de var.
O zaman A6000 + öncelikli 2. versiyonu olmak üzere 16-50'de karar kıldık sanırım. Bu ikisini 15.000'e çözemem gibi de bakalım, en kötü lensi sonradan da alabilirim sanırım.

Alınsın dostum sen okumuyorsun yazdıklarımı galiba daha hafif, kompakt ve çoğunlukla daha küçük olduklarını da belirttim. Ayrıca bazı koşullarda daha hızlı olduğunu da söylüyorum. Aps-C sensörü sadece kendi dediğine bağlarsan dar bakmış olursun. Bunlar pazarlanan cihazlar. Daha ucuza yeni nesil cihaz satıyor adam. Bence tek bir açıdan bakıyorsun. Ben senin dediğini reddetmiyorum zaten ama sen bildiğini okumaya devam ediyorsun.

Tek dediğiniz dediğimi reddetmek nasıl reddetmiyorsunuz. Sensör daha çok veri topluyor diyorsunuz evet doğru, ben de sensörden alınan o veriyi dijitale çeviremedikten sonra ne işe yarar diyorum. Yeni nesil sensörler sadece hızlı değiller piksellerin doyum noktaları da iyileştiriliyor, dönüşüm işlemleride daha kayıpsız hale geliyor. Belirli bir ışık seviyesinden sonra 0xffff oluyor. RAW esnekliğinde bu yüzden geride kalıyor eski cihazlar. Konuştuğumuz konu RAW fotoğraftan veri kurtarmaktı gidip niye ağırlık ve boyuttan bahsetmeye başladınız anlamıyorum… İyi forumlar.