Bütçe
15.000 TL

Ispanak Namık

Çalışkan
Herkese selam.

Mevcut sistemimdeki Crucial P3 Plus 500 GB SSD yetmediği için yeni SSD almaya niyetlendim. Gönlümde yatan aslan Samsung 990 PRO. Bundan daha iyi bir ürün var mıdır bu bütçelerde merak ediyorum. Eski sistemimde 860 EVO kullanıyordum çok memnundum. Şu anki SSD'min daha iki yılı dolmadan %60'lara düştü sağlığı ve midem bulanmadı değil. Gaza gelip 9100 PRO bile alabilirim ama yine de siz üstadlara danışmak istiyorum. Şu anda sıfırdan sistem kurmadığım için bütçe problemim yok. Sadece SSD alacağım için sağlam bir parayı SSD'ye gömebilirim ileriye dönük olması açısından. Anakartımda da bir tane M2 portu olduğu için ve kasamda küçük olduğu için ek SATA disk kullanmıyorum. O yüzden ana disk olacağı için, Windows kurulacağı için sorunsuz olması şart.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Herkese selam.

Mevcut sistemimdeki Crucial P3 Plus 500 GB SSD yetmediği için yeni SSD almaya niyetlendim. Gönlümde yatan aslan Samsung 990 PRO. Bundan daha iyi bir ürün var mıdır bu bütçelerde merak ediyorum. Eski sistemimde 860 EVO kullanıyordum çok memnundum. Şu anki SSD'min daha iki yılı dolmadan %60'lara düştü sağlığı ve midem bulanmadı değil. Gaza gelip 9100 PRO bile alabilirim ama yine de siz üstadlara danışmak istiyorum. Şu anda sıfırdan sistem kurmadığım için bütçe problemim yok. Sadece SSD alacağım için sağlam bir parayı SSD'ye gömebilirim ileriye dönük olması açısından. Anakartımda da bir tane M2 portu olduğu için ve kasamda küçük olduğu için ek SATA disk kullanmıyorum. O yüzden ana disk olacağı için, Windows kurulacağı için sorunsuz olması şart.

Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
14.000 TL'ye Crucial P5 Plus 1 TB önerdiğine göre rastgele kopyalanmış linkler ya da yapay zeka önerisi gibi.

Aynı paraya daha iyi 2 TB diskler var da çünkü...

14.000 TL'ye Crucial P5 Plus 1 TB önerdiğine göre rastgele kopyalanmış linkler ya da yapay zekâ önerisi gibi.

Aynı paraya daha iyi 2 TB diskler var da çünkü...

Aynı paraya DRAM'i bulunan iki model var 2 TB. Kioxia Exceria with Heatsink linklemeyi unutmuşum. Bir de MP600 Pro NH. İtopya indirimleri Akakçe'de gösterilmediği için görmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
990 PRO 12.000 TL. Bu arkadaş 14.500 TL. 9100 PRO da 15.000 TL civarı. Buralara kadar çıkmışken 9100 daha mantıklı olmaz mı? @Caner Uncu @X99

Corsair 2TB imiş pardon şimdi fark ettim.
9100 Pro elbette çok daha iyi ama alıp gündelik sisteme takınca çok bir anlamı yok benim fikrimce. Onun yerine 2 TB kapasite yapıp Gen4 almak daha mantıklı.

@Caner Uncu, peki son bir sorum daha olacak. 1TB 990 PRO ile 1TB MP600 Pro NH kıyası yapsak hangisi daha sorunsuz ve uzun ömürlü olur sizce?
Performans açısından çok büyük bir fark yok, denk düzeydeler sayılabilir ancak Samsung disk konusunda daha rakipsiz. Her bileşenini kendisi üretiyor; kontrolcü, NAND, DRAM. Bunlara bağımlı olarak Firmware'i de kendileri yayınladıkları için daha iyi aksiyon alabiliyorlar.

Çok büyük fiyat farkı varsa değmeyebilir ancak yakın fiyattaysa bu sebepten ötürü Samsung tercih edilebilir. Performans açısından dediğim gibi büyük bir kazanımı yok, Phison E18 de Gen4 tarafında çok güçlü ve 990 Pro'yu geride bırakıyor çoğu alanda bu kontrolcüye sahip diskler.