Bütçe
15.000 TL

946

Uzman
G65B aldım fakat gerek Curved olması yüzünden, gerek VA panelden memnun kalmamamdan kaynaklı iade etmeyi düşünüyorum. 11.499 TL'ye almıştım, muhtemelen teknik olarak bu fiyata alabileceğim en iyi monitördü ama memnun kalamadım maalesef.

Bütçem 15.000 TL civarında lakin az da olsa esneyebilir. QHD, flat, IPS ve en az 120Hz olması tercihimdir. Kullanım senaryoları genelde hikayeli oyunlar ve dizi/film şeklinde.

Ben geçen günlerde MSI MAG401QR 'a geçtim sizin aradığınız özelliklere uyuyor gibi. İsterseniz bir bakın. Bende sizin gibi önceden VA , Curve model olan AOC CU34G2 kullanıyordum. Şu an MSI MAG401QR dan çok memnunum. IPS ve OLED'den sonra VA ya geçtiğimde gözlerim kanamıştı :D Şimdi tekrar IPS'e dönünce rahatladım.

Ben geçen günlerde MSI MAG401QR 'a geçtim sizin aradığınız özelliklere uyuyor gibi. İsterseniz bir bakın. Bende sizin gibi önceden VA , Curve model olan AOC CU34G2 kullanıyordum. Şu an MSI MAG401QR dan çok memnunum. IPS ve OLED'den sonra VA ya geçtiğimde gözlerim kanamıştı :D Şimdi tekrar IPS'e dönünce rahatladım.

Monitörden memnun musunuz?

Ben geçen günlerde MSI MAG401QR'a geçtim sizin aradığınız özelliklere uyuyor gibi. İsterseniz bir bakın. Bende sizin gibi önceden VA, Curve model olan AOC CU34G2 kullanıyordum. Şu an MSI MAG401QR'dan çok memnunum. IPS ve OLED'den sonra VA ya geçtiğimde gözlerim kanamıştı :D Şimdi tekrar IPS'e dönünce rahatladım.

Öneriniz için teşekkür ediyorum hocam fakat ürünün PPI değeri çok düşük geldi bana. Keskinlik tarafında bir sorun yaşadınız mı? Yazıların okunmasında vesaire.

Belirtmeyi unutmuşum, pivot olması şart. Bu üründe yükseklik ayarı bile yok sanırım.

Belki 15-16K arasi daha iyisi vardir ama Alienware AW2725DM bakabilirsiniz. Servisi de iyidir.

Öneriniz için teşekkürler, VG27AQML1A ile beraber listeme ekledim.

Öneriniz için teşekkür ediyorum hocam fakat ürünün PPI değeri çok düşük geldi bana. Keskinlik tarafında bir sorun yaşadınız mı? Yazıların okunmasında vesaire.

Belirtmeyi unutmuşum, pivot olması şart. Bu üründe yükseklik ayarı bile yok sanırım.

Asus monitorler ne kadar iyi olsa da ben servisinden dolayi her zaman uzak duruyorum. Hem olu piksel icin en az 3 tane sartlari var hem de cok efektik bir servis degil. Kullaniciyi ugrastiriyor. Dolayisiyla urun cok iyi olsa bile boyle bir para verdikten sonra sorun yasayinca servis arkasinda durmadigi zaman zehir olabiliyor. Bu sebeple Dell urunlerine daha olumlu yaklasiyorum zira hem 3 yil garanti sunuyorlar hem de bu surede yerinde servis, tek olu pikselde bile hemen sifiriyla degisim ve ikame monitor gibi hizmetleri var.

Memnunum , video / fotoğraf düzenleme , tarayıcı üzerinden işler ve simracing amaçlı kullanıyorum. North Bayou monitör kolu üzerinde duruyor. Yakından bakıldığında PPI düşüklüğünü tabi fark edebiliyorsunuz.
Ben hem 34 inçten geçtiğim hem de genelde uzaktan baktığım için PPI değerinin düşüklüğünü hiç hissetmedim. Siz 27 den geçecekseniz ilk başta düşük gelebilir cidden. Ama onun için de UHD bakmanız lazım. En doğrusu o aslında.

Sanırım 16:9 bakıyordunuz ama belki benim yorumlarımdan sonra 21:9'a da bir şans verirsiniz :LOL: Bir yerde canlı olarak görme şansınız olursa bakın derim.21:9'un konforuna alıştıktan sonra PPI yoğunluğuna hiç bakmıyorsunuz bile.

IMG_20250922_183339.webp

Memnunum, video / fotoğraf düzenleme, tarayıcı üzerinden işler ve simracing amaçlı kullanıyorum. North Bayou monitör kolu üzerinde duruyor. Yakından bakıldığında PPI düşüklüğünü tabii fark edebiliyorsunuz.
Ben hem 34 inçten geçtiğim hem de genelde uzaktan baktığım için PPI değerinin düşüklüğünü hiç hissetmedim. Siz 27'den geçecekseniz ilk başta düşük gelebilir cidden. Ama onun için de UHD bakmanız lazım. En doğrusu o aslında.

Sanırım 16:9 bakıyordunuz ama belki benim yorumlarımdan sonra 21:9'a da bir şans verirsiniz :LOL: Bir yerde canlı olarak görme şansınız olursa bakın derim. 21:9'un konforuna alıştıktan sonra PPI yoğunluğuna hiç bakmıyorsunuz bile.

Eki Görüntüle 190672

Anladım hocam. Benim de uzun süredir bir UW'a geçme isteğim vardı aslında lakin oyun oynadığım kadar webde gezinme/YouTube içeriği tüketme alışkanlıklarım da var. Ve UW özellikle video tarafında sıkıntı yaratır diye tahmin ediyorum. SIM-racing ile ben de ilgileniyorum bu arada, inanılmaz hardcore değilim ama UW tercih etmem için ekstra bir neden olabilir o da. Ürünü listeme ekledim, teşekkür ediyorum yorumunuz için.

ASUS monitorler ne kadar iyi olsa da ben servisinden dolayi her zaman uzak duruyorum. Hem olu piksel icin en az 3 tane sartlari var hem de cok efektik bir servis degil. Kullaniciyi ugrastiriyor. Dolayisiyla ürün cok iyi olsa bile boyle bir para verdikten sonra sorun yasayinca servis arkasinda durmadigi zaman zehir olabiliyor. Bu sebeple Dell urunlerine daha olumlu yaklasiyorum zira hem 3 yil garanti sunuyorlar hem de bu sürede yerinde servis, tek olu pikselde bile hemen sifiriyla degisim ve ikame monitor gibi hizmetleri var.

Bunu bilmiyordum, belirttiğiniz iyi oldu. Genelde alacağım çoğu ürünü Amazon'dan almaya çalışıyorum ama VG27AQML1A'nın Amazon tarafında stoku da bulunmuyor. Riskli bir kumar olabilir gibi bu durumda.

Son düzenleme: