Bütçe
15.000 TL

dichter 1

Çalışkan
Merhaba, 15 bin lira bütçem var. Klavye ve mouse almak istiyorum ama kafam çok karışık. FPS oyunları oynuyorum (Wraith ya da Çin markalarını istemiyorum, bilindik markalar olursa çok sevinirim.)

Merhaba, 15 bin lira bütçem var. Klavye ve mouse almak istiyorum ama kafam çok karışık. FPS oyunları oynuyorum (Wraith'ya da Çin markalarını istemiyorum, bilindik markalar olursa çok sevinirim.)

Çin markaları derken? 15 bin liraya Çin markası dediğiniz markalardan çok güzel comb yapılır aslında bilindik markalardanda yapılır ama aynı kalitede olmaz.

Merhaba, 15 bin lira bütçem var. Klavye ve mouse almak istiyorum ama kafam çok karışık. FPS oyunları oynuyorum (Wraith ya da Çin markalarını istemiyorum, bilindik markalar olursa çok sevinirim.)
Bilindik marka derken hocam? Rampage mi önerelim. Wraith'in her ürünü güzel değil ama 15.000 TL bütçe ayırabiliyorsanız güzel ekipmanlar var.

Bu da mouse kalan parayla da başka şeyler alın 4.5k klavye 8K mouse aslında mouseyede o kadar fazla ama olsun yoksa çok para kalır:D

"Çin malı istemiyorum" ön yargısı bu bütçede türkçeye şöyle çevrilir hocam:
Ben para saçıyorum ancak saçtığım paranın karşılığında gerçek premium ürünler yerine sadece üzerinde bilindik marka yazıyor diye plastik almayı normal karşılıyorum.
Not: Malum markaların çoğu da üretimlerini Çin'de yaptırıyor bu arada aslında burada da büyük bir ironi var :D

Mesela,
Şu mouse varken magnezyumdan, yine bu şekilde karbon fiberden mouselar varken, hiçbiri olmadı özel kompozitlerden yapılanlar varken o bütçede başka ne alacaksınız ki? Gerçekten malum markaların plastik ürünlerine mi vereceksiniz parayı?

Bunlara rağmen yine de ben almam bunları diyorsanız, Viper V4 Pro alın geçin madem de yazık yani.

Klavye olarak da belli bir bütçeden sonra en önemli şey alüminyum kasası oluşu.
Tercihlerinizi belirtirseniz, tuş sayısı, switch tipi, renk vb. ona göre yardımcı olabiliriz.

Bilindik dediğin markalar zaten Çin'de üretim yapıyor hatta RAWM ile Razer'ın fabrikası aynıydı galiba. Çinli ürünler kötüdür algısını yıkın artık inovasyondan uzak markalar anca paranızı sömürüyor.

"Çin malı istemiyorum" ön yargısı bu bütçede türkçeye şöyle çevrilir hocam:
Ben para saçıyorum ancak saçtığım paranın karşılığında gerçek premium ürünler yerine sadece üzerinde bilindik marka yazıyor diye plastik almayı normal karşılıyorum.
Not: Malum markaların çoğu da üretimlerini Çin'de yaptırıyor bu arada aslında burada da büyük bir ironi var :D

Çok güldüm buna ya 😃.

Tutuş şekli ve el uzunluğunuz nedir? Mouse model atarsanız referans alabiliriz.
Klavye için boyut tercihiniz nedir?