Bütçe
15.000 TL
Ödediğim miktar 4.369₺ olduğundan 6-7 ay sonra bozulması da çok koymaz açıkçası ama bu kadar kolay bozulacağını sanmıyorum yine de. Baktığım incelemelerde LF3'ün montajının daha zor ve daha ağır olduğunu görmüştüm bu da Lian Li tercih etme sebeplerimden biriydi. Çok uğraşmak istemiyorum açıkçası.

Öyle bir kronik sorunu yok soğutucunun, ürüne güvenmese firma 6 yıl garanti vermez zaten, Lian Li markasının kalitesini tartışmak gereksiz, bu fiyata bu performansı veren soğutucu yok şu an.

Size bir önderide bulunayım. Kalan bütçe ile Lianli TL serisi 3'lü set alıp push pull yapabilirsiniz. Sadece Push'a göre daha iyi performans alabilirsiniz.
Bu konu hakkında pek bilgim yok, bu TL serisi fanları alıp mevcut sıvı soğutmanın fanlarıyla mı değiştirmem gerekecek?

Bu konu hakkında pek bilgim yok, bu TL serisi fanları alıp mevcut sıvı soğutmanın fanlarıyla mı değiştirmem gerekecek?

Mevcut fanlarla değiştirip, mevcut olanları üst kısma takabilirsiniz. Ben nasıl yaptım aktarayım:
Corsair iCUE link titan 360 aldim birkaç ay önce. Lian Li TL serisi 3'lü set de satın aldım. Corsair fanları söküp Lian Li fanları taktım. En üste de Corsair'in içinden çıkan fanları taktım. Benim durumumda sıvı soğutmanın içinden çıkan fanlar için anakarta bağlayacak PWM koymamışlardı. Bende iCUE üzerinden fix 1420 RPM'e ayarladım. Lian Li fanlarda CPU header a takılı. Böylece sandwiç tasarım yaptım. Izgaranın üstünde kalan Corsair fanlar yüksek RPM de ayarladım ki alttan gelen havayı blocke etmesin. Zaten yük altında 1400 üzeri RPM'e çıkacağı için her zaman üstteki fanlar bir tık daha hızlı çalışıp havayı tahliye etmeye yardımcı oluyor.

Ama siz benim gibi yapmak zorunda değilsiniz. PWM kablosunu CPU Optinal'a takarak dönüş hızlarını matchleyebilirsiniz. Genelde tavsiye edilen push pull setuplarda aynı marka model fan kullanmak olur ancak üstteki egzoz fanını bir tık daha yüksek RPM de çalıştırırak oluşabilecek verimlilik sorunun önüne geçebilirsiniz. Ben öyle yaptım şahsen.

1749544491762.webp

Örnek push pull setup. Bir de hocam Total'de bayağı kalın olacak ona dikkat edin kasaya sığmayabilir.

Sıvı soğutma bugün sabah elime ulaştı ve kurulumunu yaptım, Forza Horizon 5 oyununda 15dk oynayınca 90 dereceyi geçen işlemcimde şu an en fazla 75 derece görüyorum o da genelde yükleme ekranlarında oluyor ve sonra düşüyor, genel olarak 65~72 derece arasında seyrediyor ısılar. Bulunduğum konumun ne kadar sıcak olduğunu düşünürsek çok iyi değerler bunlar.

Ayrıca sabah olduğu için kulağım beni yanıltıyor da olabilir malum dışardan çok ses geliyor ancak sıvı soğutmanın sesini de duymuyorum, genel olarak sessiz çalışan bir AIO gibi duruyor. Lian Li GA II Lite'ı tavsiye etmem ne kadar doğru bilmiyorum henüz yeni elime geçti çünkü, ancak genel olarak performansından çok memnun kaldığımı belirtmeliyim.

Hayırlı olsun, pompa hızını ihmal etmeyin, sürekli veya 60 dereceden sonra %100 çalışsın, sıcaklığı iyi düşürmüş.