Bütçe
15.000 TL
@BirForumcuKişi GM'in panelinde Widevine L1 lisansı mevcut. Kaç saattir aslı astarı olmayan iddialarla cidden yordunuz artık.

GM'in paneli ile mevcut satıştaki Honor'ların panelini aynı üretici sağlıyor, sizin "Çakma - Fason üretici" iddianız diğer iddialarınızda olduğu gibi yine asılsız.

Sallamasyon bilgilerle üste çıkmaya çalışmaya devam edebilirsiniz, bana hava hoş. Ben yine durumun aksi olduğunu kanıtlarım ;).

@BirForumcuKişi GM'in panelinde Widevine L1 lisansı mevcut. Kaç saattir aslı astarı olmayan iddialarla cidden yordunuz artık.

GM'in paneli ile mevcut satıştaki Honor'ların panelini aynı üretici sağlıyor, sizin "Çakma - Fason üretici" iddianız diğer iddialarınızda olduğu gibi yine asılsız.

Sallamasyon bilgilerle üste çıkmaya çalışmaya devam edebilirsiniz, bana hava hoş. Ben yine durumun aksi olduğunu kanıtlarım ;).
Widevine L1 ile HDR sertifikası aynı şey değil dostum. L1 sadece HD yayın izlemek için gereken bir DRM lisansı, 2.000 TL'lik tablette de var. HDR ise panelin nit tepe noktası ve renk standartlarıyla alakalıdır. Ayrıca aynı fabrikanın Honor'a panel üretmesi, GM'deki panelin segmentini değiştirmez; üreticiler her bütçeye göre farklı kalitede panel üretir.Kavramlar birbirine karışmış ama sorun değil.

Widevine L1 ile HDR sertifikası aynı şey değil dostum. L1 sadece HD yayın izlemek için gereken bir DRM lisansı, 2.000 TL'lik tablette de var. HDR ise panelin nit tepe noktası ve renk standartlarıyla alakalıdır. Ayrıca aynı fabrikanın Honor'a panel üretmesi, GM'deki panelin segmentini değiştirmez; üreticiler her bütçeye göre farklı kalitede panel üretir. Kavramlar birbirine karışmış ama sorun değil.

Widevine L1'i söylememin sebebi sizin yine asılsız olarak "Sertifikasız çakma panel" iddianızdan dolayıydı. GM'deki panelde HDR desteği de mevcut, cihaz benim gözümün önünde kullanılıyor. Benden daha iyi mi bileceksiniz neyin ne olduğunu? A36'da da HDR yok dediğim gibi, yine kullanan benim!

Sıradaki asılsız iddianız nedir, merakla bekliyorum :).

Merhaba arkadaşlar.

Babam telefon olarak iPhone 8 kullanıyor. Bildiğiniz gibi bu telefon epey eski ve uzun süredir güncelleme desteği almayan bir telefon. Bu nedenle babama yeni bir telefon bakıyoruz. 15.000 TL bütçemiz var.

Babam hiçbir şekilde oyun oynamıyor, ağır işler yapmıyor. Sadece banka uygulamalarını kullanıyor, Facebook gibi sosyal mecralarda takılıyor ve temel telefon işlevlerini kullanıyor. Telefon bu tarz işlerde kasmasın, yeterli.

15.000 TL bütçe ile hangi telefon modellerini önerirsiniz? Telefonu ticari kartla taksit yapmayı düşünüyoruz bu arada, onu da belirteyim.

Samsung A26 olabilir.

Widevine l1'i söylememin sebebi sizin yine asılsız olarak "sertifikasız çakma panel" iddianızdan dolayıydı. GM'deki panelde HDR desteği de mevcut, cihaz benim gözümün önünde kullanılıyor. Benden daha iyi mi bileceksiniz neyin ne olduğunu? A36'da da HDR yok dediğim gibi, yine kullanan benim!

Sıradaki asılsız iddianız nedir, merakla bekliyorum :).

Dostum, 'cihaz elimde' demek teknik gerçekleri değiştirmiyor. Ekranın renkleri yazılımla doyurup parlatması (fake HDR) ile paneli resmi HDR10/HDR10+ standartlarını karşılaması aynı şey değil. Netflix veya YouTube'a girdiğinde A36 paneli resmi HDR içeriği çözer, GM ise donanımsal sertifikası olmadığı için sadece sdr içeriği renklendirip sunar. Gözünün gördüğü şey gerçek HDR donanımı değil, yazılımın bastığı renk doygunluğudur. Sen test cihazlarını yok sayıp kendi gözünü laboratuvar kabul etmeye devam edebilirsin.

Dostum, 'cihaz elimde' demek teknik gerçekleri değiştirmiyor. Ekranın renkleri yazılımla doyurup parlatması (fake HDR) ile paneli resmi HDR10/HDR10+ standartlarını karşılaması aynı şey değil. Netflix veya YouTube'a girdiğinde A36 paneli resmi HDR içeriği çözer, GM ise donanımsal sertifikası olmadığı için sadece sdr içeriği renklendirip sunar. Gözünün gördüğü şey gerçek HDR donanımı değil, yazılımın bastığı renk doygunluğudur. Sen test cihazlarını yok sayıp kendi gözünü laboratuvar kabul etmeye devam edebilirsin.

Hala anlamamakta bu kadar inat eden bir kullanıcı görmedim henüz. HDR olduğunu ben gözümden yola çıkarak söylemiyorum, cihazın ROM dosyasında bulunan Device Tree dosyasında ve Deviceİnfo HW gibi uygulamalarda da HDR sertifikası olduğuna dair bilgi çıkıyor. Hadi uygulamayı es geçelim, cihazın direkt ROM'unda sertifika var, neden bahsediyorsunuz siz hala?

A26 - A36 gibi modellerde LPDDR4X ve UFS 2.2 ikilisi varken GM 26 Pro'da LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisi var. Bu da dikkat çekilmeyen önemli bir husus.

Hala anlamamakta bu kadar inat eden bir kullanıcı görmedim henüz. HDR olduğunu ben gözümden yola çıkarak söylemiyorum, cihazın ROM dosyasında bulunan device tree dosyasında ve deviceinfo hw gibi uygulamalarda da HDR sertifikası olduğuna dair bilgi çıkıyor. Hadi uygulamayı es geçelim, cihazın direkt ROM'unda sertifika var, neden bahsediyorsunuz siz hala?

A26 - A36 gibi modellerde LPDDR4X ve UFS 2.2 ikilisi varken GM 26 Pro'da LPDDR5 ve UFS 3.1 ikilisi var. Bu da dikkat çekilmeyen önemli bir husus.

ROM'daki device Tree'de işlemci kodunun hdr_supported bayrağının açık olması, panelin resmi sertifika aldığı veya o parlaklığa çıkabildiği anlamına gelmez. İşlemci kodu başka şey, panelin kalibrasyonu ve resmi yayın kurumlarından sertifika alması başka şeydir.
Ekran kalitesi ve renk doğruluğunda tıkanınca konuyu hemen UFS ve LPDDR hızlarına çekip hedef saptırman da cabası. GM'de kağıt üstü RAM/depolama hızına bakıp ekrandaki sahte renklere 'kanıt' diyen sensin. Konu ekran paneliydi, onu da yeterince konuştuk. İstediğin kadar ROM kodu okuyabilirsin :D.

ROM'daki device Tree'de işlemci kodunun hdr_supported bayrağının açık olması, panelin resmi sertifika aldığı veya o parlaklığa çıkabildiği anlamına gelmez. İşlemci kodu başka şey, panelin kalibrasyonu ve resmi yayın kurumlarından sertifika alması başka şeydir.
Ekran kalitesi ve renk doğruluğunda tıkanınca konuyu hemen UFS ve LPDDR hızlarına çekip hedef saptırman da cabası. GM'de kağıt üstü RAM/depolama hızına bakıp ekrandaki sahte renklere 'kanıt' diyen sensin. Konu ekran paneliydi, onu da yeterince konuştuk. İstediğin kadar ROM kodu okuyabilirsin :D.

Aplikasyonlar da HDR desteklediğine dair veri sunuyorlar. Ayrıca bu cihazın Lava varyantını inceleyen birkaç kanal da panelin HDR desteklediğinden bahsetmişler.

Konu saptırdığım yok, halen panelden konuşabilirim ben, sorun yok :).

İşine gelmeyen her veriye "Kağıt üstü" yaftası yapıştırıyor bi'de :rofl:.

Aplikasyonlar da HDR desteklediğine dair veri sunuyorlar. Ayrıca bu cihazın lava varyantını inceleyen birkaç kanal da panelin HDR desteklediğinden bahsetmişler.

Konu saptırdığım yok, halen panelden konuşabilirim ben, sorun yok :).

İşine gelmeyen her veriye "kağıt üstü" yaftası yapıştırıyor Bi'de :rofl:.

İnceleme kanallarının kutu arkası yazısını okuması veya AIDA64 gibi uygulamaların ROM'daki yazılımsal kodları (API) çekip göstermesi panelin 'donanımsal' sertifikası olduğunu kanıtlamaz dostum. Teknik analiz ile yüzeysel inceleme arasındaki fark tam olarak budur.
Lab testlerindeki renk doğruluğu (de), panel parlaklık eğrisi ve resmi sertifikalar ortadayken yazılım çıktılarına dayanmaya devam edebilirsin. Konu uzadıkça dairesel turlara dönüyor, benim söyleyeceklerim bunlar.

@BirForumcuKişi gerek A36 gerekse GM 26 Pro kullanmış kişi benim, elinde reel kanıt olan benim.

Buna karşılık daha cihazı eline almamış - canlı görmemiş olan sizsiniz. Kağıt üstü veri okuyan sizsiniz. GM'deki verilere "Kağıt üstü - palavra" iddiasında bulunurken Samsung'larda o verilere bi' anda "%100 doğru" gözüyle bakan da sizsiniz.

Ben size laf anlatmayı ziyadesiyle denedim, anlamayan ve farklı argümanlar ortaya atan sizsiniz.

Daha da söyleyecek bi' şeyim yok, size iyi Sosyaller!

1784821536756.webp