15-17 bin TL aralığında telefon önerisi

Bütçe
15.000-17.000

deniz_z3

Uzman
Merhaba, elimdeki telefonu 2021 yılının yazında almıştım, modeli Samsung Galaxy A12. elimdeki telefon artık görevini yerine getiremiyor diyebilirim, internet sayfalarını çok yavaş yüklüyor istediğim birkaç oyunu desteklemiyor ve birkaç önemli internet sitesini açamıyor. Bu yüzden yeni bir telefona geçmek istiyorum (yanında kablolu bir kulaklık da olursa iyi olur), çevremdeki bazı insanlar Redmi Note 13 Pro önerdi, başkası ise "Redmi satın alma" dedi, gerekçe olarak da "performansının iyi olmaması ve çok geçmeden eskimeleri" gösterdi. Bu forumda da pek önerildiğini görmedim, genel olarak Honor 200, A55, S22, S21 FE 5G önerilmiş. Ben hangisini seçmem gerektiğine karar veremedim açıkçası yaptığım karardan pişman olmak istemiyorum çünkü 3 sene daha bu telefonu kullanacağım, pek bilgim yok bu konularda üstüme gelmezseniz sevinirim. Son olarak sanırım Samsung'da öğrenci indirimi var mış hangi modellerde geçerli bilmiyorum ama onunla ilgili de bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Not: İkinci el ürün almayı düşünmüyorum, bence güvenli değil.

Son olarak sanırım Samsung'da öğrenci indirimi var mış hangi modellerde geçerli bilmiyorum ama onunla ilgili de bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Bütçe arttırırsan öğrenci indirimiyle 24 bin civarına S24 FE mevcut Samsung sitesinde.

Harici olarak kullanım senaryonu ve cihazdan beklentilerini yazarsan iyi olur.
İşlemci performansı, materyal, batarya ömrü, kamera-video performansı vs.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, 15 bin TL'yle 36 bin TL ne alaka yahu. Kendisi zaten bakmıştır bunlara.
Saka yapmis, diger arkadasin verdigi astronomik fiyat farkina ithafen.

Konuya gelirsek, dengeli bir cihaz ariyorsaniz A55 guzel bir secenek. S22 ve S21 FE'ye gelirsek ikisi de A serisine gore daha premium cihazlar, daha iyi kamera paketine sahipler fakat ikisinin de pil omru kotu.

S22'nin pili S21 FE'ye nazaran biraz daha kotuyken S21 FE'nin de guncelleme destegi bitiyor.

Kamerayla isiniz olacaksa bu iki cihaza bakabilirsiniz bence, kamera paketleri gercekten iyi fakat normal dengeli bir telefon kullanicisiysaniz A55 uzun guncelleme omru ve "bana gore" daha dengeli bir cihaz oldugu gerekcesiyle iyi bir tercih olabilir.

Boyle soyleyince A55'in kamerasi kotuymus gibi olmasin bu arada, gayet iyi fakat S serisi cihazlar tabii ki daha iyiler.

1.5 senedir S21 FE kullanıyorum. Gerek sesi, gerek kamerası, gerek performansı olsun hiç üzmedi. Biraz şarj muhabbeti var, eğer çok fazla oyun ya da sosyal medyada dolaşıyorsan 1 tam şarj yetmez. Ama diğer konularda gayet başarılı.

Aynen, hatta bütçeyi arttırırsan 36 bin civarına S24 mevcut samsung sitesinde.
17 civarında FE serisi cihazlar, Honor 90, S22 ve A55 mevcut.
Daha uzun ekran ömrü, donanımı dengeli cihaz ve birkaç senelik kulanım ömrü talep edilirse bütçeyi arttırarak Honor 200 ve S23 FE gibi modellere bakmak gerekiyor.

Tabii 7 bin liracık farkla öğrenci indiriminden yararlanarak S24 FE'de düşünülebilir ama dalga geçtiğiniz gibi ölçüsüz bir öneri oldu.
Son karar konu sahibinin.

Son düzenleyen: Moderatör:
S22, batarya yüzünden A serisi telefon kullanmak mantıklı degil pek.

Maalesef 24 bin TL bütçemi aşıyor, bir tek S24 FE modelinde mi mevcut bu indirim? Genel olarak sosyal medyada dolaşmak için kullanırım ama oynadığım bir iki oyunu da açsa iyi olur. Şarjı hemen bitmesin, günlük ortalama 4 saat kullanıyorum telefonu o kadar idare etse iyi olur. Kamera ve video performansı da kötü olmasa iyi olur, çok kullanmıyorum ama bazen ihtiyacım oluyor. Pek bir beklentim yok yani, sadece pişman hissetmek istemiyorum o kadar.

S22, batarya yüzünden A serisi telefon kullanmak mantıklı degil pek.
Hocam bataryası çok mu kötü S22'nin çünkü S22 hoşuma gitti ,sanırım A55'ten de daha iyi bir cihaz. Al derseniz yarın alacağım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…