Vatansever
Uzman
Dik durduk eğilmedik. Vatanımızı koruduk. Amin Allah ekonomimizi bozmasın. Bunlar yüzünden ekonomimiz gidecekti. Allah şükür sağlam. Şehit düşen canlarımıza rahmet gazilerimize şifa diliyorum.
Nasıl da geçmiş zaman. Lise yeni bitmişti, yeni eskimiş lise arkadaşları ile toplantı halindeydik. Birden pılımızı pırtımızı toplayıp gitmemizi isteyen abiler sardı etrafımızı. Arabalara atladık bastık gaza herkes evine dağıldı. Televizyonda darbe bildirisi yapıldığında gerilmiştim ama sabahlara kadar sela verildiğinde daha da gerilmiştim. Artık kafam ağrımıştı.
Dediğim gibi toplantı halinde kalabalık bir gruptuk. Zaten aramızda siyasi ayağı olanlar da vardı. Etrafımızı çevirdiler kibarca eve gitmemizi istediler. Sivil olduklarını anladık. Evin yolunu tuttuk herkes arabasına atladı yavaştan sürüyor ama ortalıkta suni bir hararet var herkeste görünmez bir sinir bozukluğu gibi. 30 dakika sonra mesire alanı bomboştu. Aradan birkaç saat geçtikten sonra tekrar dışarı çıkmalar başladı meydanlarda toplanıldı. Ben gitmedim tabi, aksine evdeki silahları doldurup kapıyı kilitledim. Sabaha da bir şey kalmamıştı zaten. İyi ki darbe falan olmadı bu arada. Bunlar Kenan Evren Paşaya benzemez Adnan Menderes'in yaptığının 5 katını yapar ülkeyi de içeriden Amerikan mandası haline getirirlerdi valla. Gerçi kozmik oda açıldıktan sonra da pek bağımsızlık bırakmadık da neyse.Hocam o gece ben uyuyordum. Bizim mahalle gariban olduğu için oralara kadar gelmemişler. Tam olarak sizden ne istediler?