Bu acı ve ağır gece, bu ülkenin hafızasından asla silinmeyecek. Yıllar geçse de o gecede yaşananlar, kaybedilen canlar, yarım kalan hayatlar ve geride kalanların taşıdığı yük unutulmayacak. Böyle günlerde amaç tartışmaları büyütmek değil, yaşananları hatırlamak ve hayatını kaybedenleri saygıyla anmak olmalı. O gece yaşananlara dair farklı görüşler dile getirilebilir; ancak değişmeyen gerçek, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması ve birçok ailenin tarifsiz acılar yaşamasıdır.
O gece sokaklara çıkan, korkmasına rağmen geri adım atmayan, görevini yapan, ailesini korumaya çalışan birçok insan hayatını kaybetti. Her biri bir evin evladıydı, bir annenin ya da babanın emaneti, bir kardeşin can parçasıydı.
Böyle günler, toplumsal hafızanın diri kalması açısından büyük önem taşıyor. Çünkü unutulan acılar tekrar eder, hatırlanan kayıplar ise bizlere daha dikkatli, daha duyarlı ve daha sorumlu olmayı öğretir.
Bu vesileyle, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. Geride kalan ailelerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.
Unutmadık, unutturmayacağız.