15 yaş altına sosyal medya neden mi yasaklanmalı?

senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
TikTok, terör örgütü propagandasının en yoğun yapıldığı yerlerden birisidir. Bunun bilincinde olduğum için aslında gördüklerime pek şaşırmıyordum ama demin gezinirken gördüğüm şeye harbiden şaştım.

Hiç olmamış bir propagandaya manipüle edilmeye çalışılan bir çocuğu görüyorsunuz. Yaşının 15'ten aşağı olduğu belli.

Bunun gibi birkaç kişi daha gördüm. Neyi, neden savunduklarını bilmeden konuşan tipler falan.

Burada örgüt propagandasının yanı sıra; yalan yanlış Osmanlı tarihi, radikalci İslam editleri, Ata'ya hakaretler de gırla dolu. Bunları yapanların %90'ı 18 yaş altı kişiler.

Sırf bu tarz sebeplerden dolayı 15 yaş altına sosyal medyayı kısıtlamak gerek diye düşünüyorum.

Zira Avrupa da bu konuda uygulamaya geçti.

Sırf bu tarz sebeplerden dolayı 15 yaş altına sosyal medyayı kısıtlamak gerek diye düşünüyorum.

15 yaş altına sosyal medya yasağı getirilmesinin asıl sebebi, çocukları korumak değil. Asıl amaç, sosyal medya uygulamalarını e-Devlet doğrulamasıyla kullandırarak anonimliği ortadan kaldırmak. Kimsenin gerçekten 15 yaş altı çocukların güvenliğini önemsediği falan yok. Saçma sapan kısıtlamalar getirmek yerine, doğrudan TikTok kapatılsa çok daha mantıklı olurdu.

Saçma sapan kısıtlamalar getirmek yerine, doğrudan TikTok kapatılsa çok daha mantıklı olurdu.
TikTok kapatıldığı zaman kötü insanlar da beraberinde kapatılmayacak. Buradan çıkarlar başka yere doluşurlar. Aksine açık olmalı, olmalı ki kimin ne olduğunu görebilelim.

Burada devlete düşen iş, kısıtlama getirmek.

Nicki, 𐱅𐰇𐰼𐰰 adamlar senin bayrağını yakıyor üstüne eziyor sende profilimi destek için sarı yapsam iyi olur mu diyorsun? Tiktok kesimininden de pek beyin aramamak lazım.
Sevsek de sevmesek de bu ülkede böyle insanlar yaşıyor ve yaşamaya devam edecekler. Bu insanları hor görmek, onların var olmadığı anlamına gelmiyor.

Yarın bu çocuk büyüyecek ve çevresini etkileyecek. Birilerine rol model olacak belki.

Örgütlere militan devşirmelerinin önüne geçilmesi için her alanda önlem şart.

Bu tarz saçmalıklarla uğraşmalarının nedeni yapacak hiçbir şeylerinin olmaması. Şehirlerde yaşıyoruz her yer apartman gittikleri kurs ne bileyim aktiviteleri yok. Sanata veya futbol harici bir spora ilgileri yok. Okula da ilgi yok, paraları da yok. Mesela bunların arasından asla piano'ya merak salıp kendini geliştirmek isteyen olmaz. Ne ailesi destek olur ne de çevresinde bununla alakalı bir şey olur. Tek eğlence telefon olunca böyle sonuçları oluyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…