• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

15 yıl ve üstü bilgisayarlar için hangi işletim sistemlerini önerirsiniz?

Bilgisayarınız için demek istedim hocam, 15 senelik alet için en iyisi antix olur.

Lxqt, Xfce tarzı ortamlar yeterlidir.

He, Windows'u bile açıyorsa Kubuntu falan kurun. 15 senelik görünce direkt antiX dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız için demek istedim hocam, 15 senelik alet için en iyisi antix olur.
Benim bilgisayarım 15 senelik değil ki Ryzen 5 3600 işlemci, 32 GB RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı kullanıyorum. Hatta ekran kartını da RTX 4070 Super ile değiştireceğim.

Konuyu açmamın nedeni, eski bilgisayar sahiplerine bilgi vermek.

Windows 11 açıyorsa her Linux dağıtımını kurabilirsiniz rahat.

antiX kur geç.

Stabil bir şey arıyorsanız Xubuntu önerebilirim yoksa ve bilginiz de varsa saf Arch tabanı üzerine Xfce veya daha hafif bir pencere yöneticisi kurup kullanabilirsiniz. Veya Garuda Linux'un hafif masaüstü ortamlarıyla gelen sürümleri de vardı ona da bakabilirsiniz.

Hocam öyle yazsaydınız ya. Eski bilgisayar sahiplerine seslenilir: antiX kurabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…