Peki hangi masaüstü ortamı daha uygun olur? Dağıtım olarak zaten Arch tabanlı dağıtımlar epey hafif oluyorlar. Ubuntu tabanlı olanlar maalesef biraz daha ağırlar.

Ancak masaüstü ortamı olarak hangisi en uygunu olur? Ben sistemimde yüklü olan Arch Linux'ta KDE Plasma kullanıyorum. Peki bu tarz eski bilgisayarlar için hangi masaüstü ortamı uygun olur?

Lxqt, Xfce tarzı ortamlar yeterlidir.

He, Windows'u bile açıyorsa Kubuntu falan kurun. 15 senelik görünce direkt antiX dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarınız için demek istedim hocam, 15 senelik alet için en iyisi antix olur.
Benim bilgisayarım 15 senelik değil ki :D Ryzen 5 3600 işlemci, 32 GB RAM ve GTX 1660 Super ekran kartı kullanıyorum. Hatta ekran kartını da RTX 4070 Super ile değiştireceğim.

Konuyu açmamın nedeni, eski bilgisayar sahiplerine bilgi vermek.

Stabil bir şey arıyorsanız Xubuntu önerebilirim yoksa ve bilginiz de varsa saf Arch tabanı üzerine Xfce veya daha hafif bir pencere yöneticisi kurup kullanabilirsiniz. Veya Garuda Linux'un hafif masaüstü ortamlarıyla gelen sürümleri de vardı ona da bakabilirsiniz.

Hocam öyle yazsaydınız ya. Eski bilgisayar sahiplerine seslenilir: antiX kurabilirsiniz :)

Son düzenleyen: Moderatör: