Yakın zamanda yeni bir bilgisayar almayı planlıyorum ve bütçe olarak şu anlık 150 bin TL düşünüyorum, 160 bin TL'ye esnetebilirim. Kendimce bir sistem toplamayı denedim ama bütçenin çok üstünde oldu, bu yüzden yardım istemeyi tercih ettim.
Her seçeneğe açığım, sıfırdan bir sistem önerisi de yapabilirsiniz, attığım sistem olmak zorunda değil. Sadece kasa olarak Y70 ve kart olarak NVIDIA tercihimdir.
Ekran kartını RTX 5080 yapın. RAM'ler dediğim gibi 6000MHz CL30 en ucuzunu bulup alın. Kasa hyte70 olacağı için değiştirmiyoruz, fan ve soğutma sistemi Lian Li'ye karar verilmiş, fiyatı mecbur yüksek olacak. İşlemci 9700X ya da 7800X3D size kalmış.
Ekran kartını RTX 5080 yapın. RAM'ler dediğim gibi 6000MHz CL30 en ucuzunu bulup alın. Kasa hyte70 olacağı için değiştirmiyoruz, fan ve soğutma sistemi Lian Li'ye karar verilmiş, fiyatı mecbur yüksek olacak. İşlemci 9700X ya da 7800X3D size kalmış.
Her şey değişebilir hocam dediğim gibi benim attığım sistem üzerine gitme zorunluluğu yok. Ben çok fazla araştırma yapmadan topladım hızlı davrandığım için. Derine inilirse güzel fırsatlar bulunabilir.