Bütçe
150.000-160.000 TL
Yer
Kocaeli
Yakın zamanda yeni bir bilgisayar almayı planlıyorum ve bütçe olarak şu anlık 150 bin TL düşünüyorum, 160 bin TL'ye esnetebilirim. Kendimce bir sistem toplamayı denedim ama bütçenin çok üstünde oldu, bu yüzden yardım istemeyi tercih ettim.

Dediğim gibi bütçenin çok üstünde, o yüzden yardım ederseniz sevinirim.

Aradığım kriterler:
  • Kasa olarak Hyte Y70 istiyorum.
  • Görünüşe önem veririm, o yüzden güzel, şık gözükmesi tercihimdir.
  • Oyun yüklerim ve yüklediğim oyunları internetim yavaş olduğundan genelde silmem, o yüzden tercihim en az 3 TB depolama alanı olmasıdır.
  • Oyun kolu kullanmak için anakartta Bluetooth özelliği olması güzel olur, ama zorunlu değil.
  • Son olarak tabii ki geleceğe dönük bir sistem istiyorum.
2K bir monitör de alabilirim bu sistemin yanında, o yüzden bir monitörlü ve bir monitörsüz sistem önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Söylemeyi unutmuşum, ekran kartı olarak NVIDIA tercih ediyorum. Oyunlarda ışın izleme kullanan nadir kişilerdenim.

Son düzenleme:
Kasa boş, extra fan alman gerekli. Sadece ekran kartı ve kasa 100 bin TL'yi bulur. 150k bütçe yetersiz yani.

Düz 6 katmanlı Aorus anakart alınmaz. Seçeneklerde TUF B850 Neo varsa o model daha iyi olur.

Şu an zaten düz liste fiyatından bu rakamlar mantıklı değil, gaming gecesinde toplayın sistemi. RAM'lerin de CL30 olması lazım.

Her seçeneğe açığım, sıfırdan bir sistem önerisi de yapabilirsiniz, attığım sistem olmak zorunda değil. Sadece kasa olarak Y70 ve kart olarak NVIDIA tercihimdir.

Ekran kartını RTX 5080 yapın. RAM'ler dediğim gibi 6000MHz CL30 en ucuzunu bulup alın. Kasa hyte70 olacağı için değiştirmiyoruz, fan ve soğutma sistemi Lian Li'ye karar verilmiş, fiyatı mecbur yüksek olacak. İşlemci 9700X ya da 7800X3D size kalmış.

Her şey değişebilir hocam dediğim gibi benim attığım sistem üzerine gitme zorunluluğu yok. Ben çok fazla araştırma yapmadan topladım hızlı davrandığım için. Derine inilirse güzel fırsatlar bulunabilir.

• Kasa ASUS TUF GT502 Horizon.
  • Anakart ASUS TUF B850 Neo serisi.
  • Ekran kartı Colorful RTX 5080.
  • Corsair nautalius 360mm RS serisi.
  • Güç kaynağı NZXT C1000 Gold'ya da FSP vita modeli olabilir.
  • SSD Kingston KC3000 ya da Kioxia Pro serisi, DRAM'li model olabilir.
  • RAM'ler 6000MHz CL30 Kingston'ya da Patriot, ya da 2 X 24 olabilir. İşlemci 9800X3D.
En dip fiyattan bu bileşenleri araştırın @raidExodus