Merhaba, uzun vadeli kullanım ile ofis+oyun olacak şekilde ve laptopların genel performanslarını da düşünerek 5070 - 5070Ti ve 5080 gibi kartlara sahip Asus, MSI ve Lenovo gibi üst segment cihazları incelemeye başladım. Bu cihazların 100K ve üzeri olması sebebiyle mağazadan inceleyerek almak istesem de bilinen mağazalarda bu modeller bulunmuyor, görüyorum. Bu cihazların sadece internetten alınabildiği belirtiliyor. Ek olarak Asus, MSI da özellikle servis sorunları mesajları da her forumda malum. Bu cihazların 100K üzeri fiyatları sebebiyle bu servis konuları da kafa karıştırıcı. Thunderbolt 4 dock kullanımı için AMD USB-4 yerine Intel yeni nesil Core Ultra 9 işlemcilere bakınıyorum. USB-4'lerde halen Thunderbolt seviyesinde olmadığı belirtiliyor. Intel 275HX - 285H veya diğer işlemciler arasında sizin bir öneriniz var mıdır?
18 ve 16 inch cihazlar arasında soğutma açısından performans farklılıkları var mıdır? Tüm cihazlar plastik kaplama mıdır? Asus'un kendi sayfasında satılan cihazlarda Windows kurulu görünmüyor; lisans ücreti ile bu kurulumu yaparak cihaz teslimi firmaca yapılmakta mıdır? Ekran kartlarında watt değerleri önemli olduğundan alttaki modeller için MSI ve Lenovo açısından performans farkı olabilir mi?
Asus
Asus ROG model logosu ışıklı kapakları tercih ederim ancak Strix Scar 18 ve Strix 16 modellerinden hangileri bu özelliktedir? Netten bakıldığında bir karışıklık hakim sayfalarda.
MSI
MSI ve Asus arasında ekran kartı kıyaslaması olarak bakıldığında hangi markayı uzun dönem kullanımı için önerirsiniz?
Lenovo
18 ve 16 inch cihazlar arasında soğutma açısından performans farklılıkları var mıdır? Tüm cihazlar plastik kaplama mıdır? Asus'un kendi sayfasında satılan cihazlarda Windows kurulu görünmüyor; lisans ücreti ile bu kurulumu yaparak cihaz teslimi firmaca yapılmakta mıdır? Ekran kartlarında watt değerleri önemli olduğundan alttaki modeller için MSI ve Lenovo açısından performans farkı olabilir mi?
Asus
Asus ROG model logosu ışıklı kapakları tercih ederim ancak Strix Scar 18 ve Strix 16 modellerinden hangileri bu özelliktedir? Netten bakıldığında bir karışıklık hakim sayfalarda.
MSI
MSI ve Asus arasında ekran kartı kıyaslaması olarak bakıldığında hangi markayı uzun dönem kullanımı için önerirsiniz?
Lenovo
Son düzenleyen: Moderatör: