• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

150.000 TL'ye RTX 5070 Ti ekran kartlı ve monitör dahil sistem toplama

Bütçe
150.000 TL
Manuel zamanlamadan bahsediyorum. Sistemi topladığınız zaman konu açarsınız, yardımcı oluruz.

Sisteme gelirsek;
Pahalı.
Anladım hocam, çok soru soruyorsam mazur görün kafamdaki soru işaretlerinin gittiğinden emin olmak istiyorum. Sadece oyun odaklı sistem yapacağım için işlemciyi 7800x3d seçmek daha iyi olur mu sizce? Attığınız soğutmada epey iyi duruyor.

Benim tercihim 9700X olurdu. 4k çözünürlükte fark yok çünkü. Hatta PBO ve RAM ayarları ile daha iyi sonuçlar veriyor.

Ek olarak termal açıdan daha kötü bir dizayna sahip 7800X3D.

Benim tercihim 9700X olurdu. 4k çözünürlükte fark yok çünkü. Hatta PBO ve RAM ayarları ile daha iyi sonuçlar veriyor.

Ek olarak termal açıdan daha kötü bir dizayna sahip 7800X3D.
Tamamdır hocam elinize emeğinize sağlık, bileşenleri uygun sitelerden satın almaya çalışacağım. Monitörü sipariş ettim bile. Mevcut sistemimi kendim kurmuştum ama herhalde bunda da sıkıntı yaşamam.

Manuel zamanlamadan bahsediyorum. Sistemi topladığınız zaman konu açarsınız, yardımcı oluruz.

Sisteme gelirsek;
Pahalı.
Hocam sistemin ram kasa ve psu hariç hepsi elime ulaştı. Amazonun peşin fiyatına 9 taksit imkanını kullandığım için attığınız parçaları alamadım çünkü hem taksit imkanı yok bunlarda hemde attığınız siteye göre daha pahalıydı fiyatları. PSU yu aynı attığınız şekilde aldım geriye ram ve kasa kaldı amazondan taksitle olacak şekilde bunları ekledim uygunmudur ?
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CN1HK8P5/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A2RZ2SFDZRDR2&psc=1 KASA
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CCK6P1HR/ref=ewc_pr_img_3?smid=A3M8ZDVQYO52H9&psc=1 RAM

Son düzenleme:
Ramleri ekledim hocam attığınız şimdi, kasa olarak ikinci attığınızı ekledim Montech king 65 proyu.

Force 850 zaten mATX diye kasayı MSİ seçmiştim ama attığınız da güzel görünüyor onu ekledim.
Belirtmeyi unutmuşum soğutucuda dediğinizi ekleyemedim taksit olayından ötürü, onu da bu şekilde ekledim

Son olarak attığınız kasaların özelliklerinde 4000 serisine kadar uyumlu ekran kartı diyor, 5080 de sorun yaşatmaz değil mi ?

Son düzenleme:
@KaderDiyelimGitsin, 420mm GPU desteği var kasanın, bir sorun yaşanması pek muhtemel değil.

A13 ortalama bir AiO. Onun yerine Aqua Elite veya Frozen Edge bakardım. Daha F/P.

@KaderDiyelimGitsin, 420mm GPU desteği var kasanın, bir sorun yaşanması pek muhtemel değil.

A13 ortalama bir AiO. Onun yerine Aqua Elite veya Frozen Edge bakardım. Daha F/P.
Frozen edgeyi taksit olmadığı için çıkardım hocam beyaz modeliyle arasında 200 tl fark var ama taksit imkanı mevcut onda. Şimdi onu ekledim.

Sistemin tüm parçaları elime geçti hocam. Yalnız kurulum aşamasında problem yaşıyorum, kasa ve sıvı soğutmada çok fazla kablo bulunuyor ve ne nereye geçecek çok kafam karıştı. Sıvı soğutmanın genel montajını yaptım, işlemciyi anakarta taktım. Ramlerde anakarta takılı. Fakat sıvı soğutma ve kasanın kendi fanlarının kabloları için ne nereye takılacak bilgisizim şuan. Yardımcı olabilirmisiniz?

Son düzenleme:
@KaderDiyelimGitsin,

Pompa bağlantısı: "CPU_OPT".
Fan bağlantısı: "CPU_FAN".
Kasa fanları: "SYS_FAN".
Hocam şimdi pompanın olduğu kısımda üç tane kablo var, iki tanesi dişi bir tanesi erkek giriş. Bunlardan sadece bir tanesi mi CPU OPT bağlanacak? Görselleri youtube videosundan alıyorum aynı ürünler.

Ek olarak soğutucunun her bir fanında (3 adet fanın hepsinde) yine ayrı ayrı kablolar var

Birde buna ek olarak kasanın kendi fanlarınında ayrı ayrı hepsinin kablosu var. Sayılar fazla olunca ne yapacağımı bilemedim, anakartta ARGB_FAN yazan yerlere sıvı soğutmanınkını takmayacağım sanırım çünkü bu sıvı soğutmada ARGB yok.

@KaderDiyelimGitsin, papatya dizilimş yapıcaksınız. 2024 tarihli videoda (11:30 - 12:20) bahsediliyor ayrıca.
Bu şekilde 3 fanı tek soketten bağlayabileceksiniz.

Pompanın kablosunu "CPU_OPT" bağlantısına takın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…