Bütçe
135.000 TL

Mearty

Çalışkan
Ekran görüntüsü 2026-08-09 005709.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-09 005721.webp

Ekran görüntüsü 2026-08-09 005729.webp

Tercih ettiğim parçalar bu şekilde. Sıvı soğutma problem yaşatacak gibi duruyor, kalınlığından ötürü. Bu sebeple Asus Prime LC 360 ile değiştirebilirim. Genel uyum sizce nasıl? Dikkat etmem gereken bir konu var mı? Bütçe olarak daha fazla çıkmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
F/P mı yoksa görüntüye mi önem veriyorsunuz ona göre yorum yapalım. Örneğin o işlemci 2K'ya bir hava soğutma ile de çok rahat soğur.

F/P mı yoksa görüntüye mi önem veriyorsunuz ona göre yorum yapalım. Örneğin o işlemci 2K'ya bir hava soğutma ile de çok rahat soğur.
Açıkçası çok estetiğe bakan biri değilim. Sadece bu bütçeye çıkmışken sıvı soğutma da olsun istedim ama şart mı dersen bilmiyorum, çok da önemli değil sanırım.

• Patriot 6000MHz CL30 RAM'ler güzel, SK Hynix çip ile yüksek performans alırsın.
  • RAM'ler için 1 DPC anakart alabilirsin. ASUS B850M- K, BIOS'u daha gelişmiş model, 2 RAM slotu olduğu için 1 DPC diyoruz, sinyal yolu daha temiz daha kısa.
  • Arctic radyatörü kasaya kalın gelebilir, bilgi alman gerekli, soğutması zaten yüksek seviye sayılır.
  • ASUS'ya da Corsair nautalius RS 360mm sıvı soğutma da alabilirsin.
Sistem genel olarak uyumlu olmuş, radyatör kalınlığını ve kasa uyumluluğunu çözünce tamam sayılır.

Sıvı soğutmadan 2k kısmış olmam bütçede devasa bir etki yapmayacağı için yani kule tipine geçmeme de gerek yok açıkçası.

Eklediğiniz SSD'ye anakartın soğutma bloğu yeterli olur mu bilen bir hocam cevap verebilirse ben de merak ettim. Gen5'ler ısınmasıyla tanındı ilk çıktığında.