O modellerin USB portu az, TUF gaming B850 Neo modelini de alabilirsin, ekran kartı olarak Colorful iGame başarılı bir model, PNY 5070 de başarılı. Ti modeline bakmadım, bana kalırsa sistemi biraz geç toplayıp Colorful 5080 alın.

Tekrardan merhaba, MSI PRO B650-A WIFI AM5 DDR5 7600MHZ(OC) HDMI DP 3x M.2 USB 20 Gbps 2.5G LAN WI-FI 6E ATX : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu anakart hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? Acaba sizce iyi mi?

Şu an 3 tane MSI anakart kaynaklı konuya bakıyoruz, MSI demek problem demek, uzak durun. B850M-Force bu modelden kat kat iyidir, yapay zekâ önerilerini dikkate almayın. AM5 sistem = BIOS ve RAM stabilitesi demek, MSI de BIOS stabil değil, sonucu üzer. Dolu ve stabil kart istiyorsanız ASUS TUF gaming B850 Neo serisine yönelin, ya da Gigabyte X870 Gaming modeline bakın.

Şu an 3 tane MSI anakart kaynaklı konuya bakıyoruz, MSI demek problem demek, uzak durun. B850M-Force bu modelden kat kat iyidir, yapay zekâ önerilerini dikkate almayın. AM5 sistem = BIOS ve RAM stabilitesi demek, MSI de BIOS stabil değil, sonucu üzer. Dolu ve stabil kart istiyorsanız ASUS TUF gaming B850 Neo serisine yönelin, ya da Gigabyte X870 Gaming modeline bakın.

B850M-Force tercih edeceğim sanırım o halde. Bütçem dahilinde. Colorful Battle-AX X870A-GHA Wi-Fi 6E V14 ATX anakartta aklımda kalmıştı ama söyledikleriniz üzerine büyük indirim görmediğim sürece B850M-Force 6E modeli aynıdır diye düşündüğümden onu tercih ederim.

B850M-Force 6E modeli aynıdır diye düşündüğümden onu tercih ederim.

İndirimlerini takip edin, uygun fiyata alırsınız, USB portu yetersiz gelirse, anakart üzerinden bağlantısı yapılan USB hub modellerinden birini alırsınız. Patriot Viper Venom CL30 RAM ile bu anakart çok başarılı olur.

B850M-Force 6E modeli aynıdır diye düşündüğümden.

Evet aynı. Wi-Fi kullanmıyorsan şart değil. Ethernet kablo bağlantısı daha hızlı olur.

İndirimlerini takip edin, uygun fiyata alırsınız, USB portu yetersiz gelirse, anakart üzerinden bağlantısı yapılan USB hub modellerinden birini alırsınız. Patriot Viper Venom CL30 RAM ile bu anakart çok başarılı olur.

Evet aynı. Wi-Fi kullanmıyorsan şart değil. Ethernet kablo bağlantısı daha hızlı olur.

Ethernet kullanıyorum ama fiyatları yakın olduğu için Wi-Fi'li versiyonu alırım herhalde. Teşekkür ederim. Goodram kit olarak uygun satılıyor CL32 6400MHz olan versiyonu o nasıl olur?

2 tane Patriot daha uyguna gelir. 6400MHz olduğu için almak istiyorsan, sorun olmaz. 6000MHz timing değerleri daha sıkı olur. İki modeli de alabilirsin sorun değil.

Dual kitler yanlış bilmiyorsam daha iyi oluyordu. 2 adet tekli almaya göre. Fiyatları arasında çok az fark var. Goodram daha uygun ama dert edilebilecek bir fark değil. Hız'da çok büyük fark edeceğinden değil de direkt kit olmasından dolayı onu düşünüyordum.