wosvos72 2

Başarılı
AMD Ryzen 7 9700x İşlemci
Goodram 2x16 DDR5 6400 Mhz CL32 Dual Kit RAMPatriot Viper Venom 2x16 GB DDR5 6000 Mhz CL30 RAM
COLORFUL BATTLE-AX X870A-GHA WIFI 6E V14 ATX AnakartCOLORFUL BATTLE-AX B650M-PLUS V14
Palit Gaming Pro-S Geforce RTX 5070 Ti 16 Gb GDDR7 Ekran KartıInno3D Geforce RTX 5070 Ti 16 Gb GDDR7 SFF Ekran Kartı
Lian Li Lancool 207 Digital
Enermax Revolution III 1000W Psu

Aklımda bu parçalar var, ekran kartı değişebilir. Anakartlar arasında çok fark var biliyorum ama gaming gecesinde X870 düşerse değerlendirmeyi düşünüyorum. Farklı bir anakart tavsiyesine de açığım. Elimdeki SSD'ye bütçe dahilinde ekleme yapmayı düşünüyorum. Soldaki parçaları toplayınca 113.000 TL gibi bir fiyat oluyor sağdakilerle 105.000 TL gibi bir şey oluyor. Sistemde hava soğutma kullanmak istiyorum bunun içinde model önerisi ayrıca rica ediyorum.

Sistemi genel olarak oyun amaçlı kullanıyorum. Geleceğe dönük olmasını istiyorum bu yüzden parçaları iyi seçmeye çalıştım.

Elimde "ASUS Prime B350-Plus - AMD Ryzen 5 5600X, galakuro Galax RTX 3060 Ti - 2x16 GB Team T-Force Vulkan 3200MHz DDR4 - Kioxia exercia G2 1TB SSD - Toshiba P300 2 TB 7200RPM HDD - WD Caviar blue 1 TB 7200RPM HDD - Cougar 700W 80+ Bronze PSU - XPG valor Air kasa - LG UltraGear 24GS60F-B 24" 180Hz" bu sistem bulunmakta ve takasta elime geçen 1 haftalık sıfır Gigabyte 9060 XT 8 GB OC 3 fanlı ekran kartı bulunmakta aklımda depolamaları alıp sistemi ve ekran kartını satma düşüncesi var. Böylece fiyatı biraz daha düşürmüş olabileceğim. Önerileriniz nedir? Soldaki parçalar ile parça kalitesi ne kadar iyi olsa da SSD eklemesi ile bu sistem 120.000 civarlarına çıkıyor. Bu kadar da bütçe ayırmak istemiyorum aslında. Bilgili arkadaşlardan öneri bekliyorum. Monitör konusunda taksitler bitene kadar şu anki monitörümle devam edip daha sonrasında satıp Dual bir monitör ya da 2K bir monitöre geçmeyi düşünüyorum.

Kullandığın sistem DDR4. Yeni sistem DDR5 olacak, DDR4 gibi her konuda stabil olmaz, BIOS seçimi önemli. Anakartı B850M-K'ya da B850M-Force yapın. RAM'leri Goodram CL32 ya da Patriot Venom CL30 tercih edin. Mümkünse CL30 alın, patriotların fiyatı uygun, CL32 de alınır. CL36 ve 38 modellerinden uzak durun. Lian Li kasa güzel, enermax Power Supply de başarılı. Windows'u M.2 SSD'ye kurun. Colorful anakart DDR4 sistem gibi stabil olmaz, globalde BIOS ve sürücü dağıtımı henüz tam stabil değil, istenmeyen durumlar yaşatmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez Colorful anakartlar hakkında bir bilgin var mı? Zerre kadar güven vermiyorlar.

Bu kartında gözüm var, onun haricinde marka model fark etmeksizin BIOS'lar bir tık geriden seyrediyor. AGESA update'leri geç alır. BIOS arayüzü kısıtlıdır, birtakım ince ayarlardan yoksun ki normal kullanıcının çok elini kolunu bağlıyor bu durum. Hynix modüllerle muhtemelen orta segment kartları sorunsuz kullanılabilir ama ilk tercihim olmazdı. B850M-K, B850M Force her türlü önde herhangi bir Colorful anakarttan. Ekstra masraf etmeye de o yüzden hiç gerek yok.

Kullandığın sistem DDR4. yeni sistem DDR5 olacak, DDR4 gibi her konuda stabil olmaz, BIOS seçimi önemli. Anakartı B850M-K'ya da B850M-Force yapın. RAM'leri goodramm CL32 ya da Patriot Venom CL30 tercih edin. Mümkünse CL30 alın, patriotların fiyatı uygun, CL32 de alınır. CL36 ve 38 modellerinden uzak durun. Lian Li kasa güzel, enermax Power Supply de başarılı. Windows'u M.2 SSD'ye kurun. Colorful anakart DDR4 sistem gibi stabil olmaz, globalde BIOS ve sürücü dağıtımı henüz tam stabil değil, istenmeyen durumlar yaşatmasın.

Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için sanırım Patriot ve Goodram RAM'lerde Hynix'in iyi çipleri bulunuyor. Anakart konusunda aslında yıllarca ASUS kullandıktan sonra yine ASUS ile devam etme düşüncesi vardı içimde fakat Colorful'un anakartları çok dolu gibi geldi. Bu yüzden bunları tercih etmek mantıklı gibi gelmişti. Ben şu anki sistemi mi Ryzen 3 2200G 1050 Ti 8 GB RAM ikilisinden upgradeleyerek 6 yıldır kullanıyorum. Kendi SSD'm ya da yeni alacağım SSD'ye kuracağım Windows'u. Aklımda şu an hangi 5070 Ti modelini tercih etmem gerektiği sorusu da var INNO3D 5070 Ti 52K'ye alınabiliyor ama sanırım sff model olduğu için soğumadan kısılıyor 55K'ye kadar çok marka var bu yüzden karar veremiyorum.

Bu kartında gözüm var, onun haricinde marka model fark etmeksizin BIOS'lar bir tık geriden seyrediyor. AGESA Update'leri geç alır. BIOS arayüzü kısıtlıdır, birtakım ince ayarlardan yoksun ki normal kullanıcının çok elini kolunu bağlıyor bu durum. Hynix modüllerle muhtemelen orta segment kartları sorunsuz kullanılabilir ama ilk tercihim olmazdı. B850M-K, B850M Force her türlü önde herhangi bir Colorful anakarttan. Ekstra masraf etmeye de o yüzden hiç gerek yok.

Bu iki kartta bütçem dahilinde. Gaming gecesinde X870a modelini düşürürsem onu tercih etmek daha doğru olur gibi gelmişti kart çok dolu gözüktüğü için. Şimdi bu modelleri de inceleyeceğim. Ben BIOS'u az kurcalayan biriyim. Çok detaylı ayar yapan biri değilim. O.C'de yapmam genel olarak.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için sanırım Patriot ve Goodram RAM'lerde Hynix'in iyi çipleri bulunuyor. Anakart konusunda aslında yıllarca ASUS kullandıktan sonra yine ASUS ile devam etme düşüncesi vardı içimde fakat Colorful'un anakartları çok dolu gibi geldi. Bu yüzden bunları tercih etmek mantıklı gibi gelmişti. Ben şu anki sistemi mi Ryzen 3 2200G 1050 Ti 8 GB RAM ikilisinden upgradeleyerek 6 yıldır kullanıyorum. Kendi SSD'm ya da yeni alacağım SSD'ye kuracağım Windows'u. Aklımda şu an hangi 5070 Ti modelini tercih etmem gerektiği sorusu da var INNO3D 5070 Ti 52K'ye alınabiliyor ama sanırım sff model olduğu için soğumadan kısılıyor 55K'ye kadar çok marka var bu yüzden karar veremiyorum.

Bu iki kartta bütçem dahilinde. Gaming gecesinde X870a modelini düşürürsem onu tercih etmek daha doğru olur gibi gelmişti kart çok dolu gözüktüğü için. Şimdi bu modelleri de inceleyeceğim. Ben BIOS'u az kurcalayan biriyim. Çok detaylı ayar yapan biri değilim. O.C'de yapmam genel olarak.

Hazır sistem olarak tercih edeceksen X870 modelini al, eğer başka opsiyon yoksa. İncehesap genelde Colorful sistemlerde başka opsiyon sunmuyor ya da fiyat farkı çok fazla oluyor, onun bilincindeyim. Biz buradayız, ben olmazsam diğer arkadaşlar da burada. Bir sorun anında kart manuel ayarlanıp sorun çözülür. 3 büyük marka olarak da düşünürsen mesela Gigabyte bazı kartlar first release BIOS'lar ile gelip de Patriot 6000 CL30 ile Boot etmediği oluyor. BIOS kaynaklı problemlar var diyeyim, o yüzden BIOS güncellendikten sonra EXPO aktif etmen en doğrusu olur. İlk Boot AM5'te uzun sürdüğü olur ama Boot etmedin mi sabah ezanından yatsıya kadar beklesen yine etmez. Clear CMOS yapıp denemen lazım, o da olmazsa BIOS Flashback denemen lazım. Colorful'da buna destek var. Yazılımsal sorunlar harici AM5'te çok ciddi bir problem yok, kartlar donanım olarak seni tatmin edecektir.

Colorful anakartlarda en son DC fan kontrolcü sorunu vardı sanırım, portlara PWM fan takmadıkça fanları manuel olarak kontrol edemiyordun. O durumu bir araştırman gerekebilir, PWM kullanacaksan sorun olmaz ama. @X99

Hazır sistem olarak tercih edeceksen X870 modelini al, eğer başka opsiyon yoksa. İncehesap genelde Colorful sistemlerde başka opsiyon sunmuyor ya da fiyat farkı çok fazla oluyor, onun bilincindeyim. Biz buradayız, ben olmazsam diğer arkadaşlar da burada. Bir sorun anında kart manuel ayarlanıp sorun çözülür. 3 büyük marka olarak da düşünürsen mesela Gigabyte bazı kartlar first release BIOS'lar ile gelip de Patriot 6000 CL30 ile boot etmediği oluyor. BIOS kaynaklı problemlar var diyeyim, o yüzden BIOS güncellendikten sonra EXPO aktif etmen en doğrusu olur. İlk boot AM5'te uzun sürdüğü olur ama boot etmedin mi sabah ezanından yatsıya kadar beklesen yine etmez. Clear CMOS yapıp denemen lazım, o da olmazsa BIOS flashback denemen lazım. Colorful'da buna destek var. Yazılımsal sorunlar harici AM5'te çok ciddi bir problem yok, kartlar donanım olarak seni tatmin edecektir.

Colorful anakartlarda en son DC fan kontrolcü sorunu vardı sanırım, portlara PWM fan takmadıkça fanları manuel olarak kontrol edemiyordun. O durumu bir araştırman gerekebilir, PWM kullanacaksan sorun olmaz ama. @X99

Hazır sistem düşünüyordum başta fakat fiyat avantajı çok gelmiyor gibiydi. Şu anda olabilecek en uzun taksitlerle almaya çalışmak daha mantıklı geldiği için tamamen parça parça almak daha mantıklı geldi. Bu sorunlardan haberdar değildim. Ben sistemi toplar toplamaz BIOS'u en son kararlı sürüme güncellerim. Benim amacım rahatça oyunumu oynamak arada Premiere ile basit render almak gibi şeyler.( SketchUp ile 3D modelleme de yapıyorum bazen hem 3D print için hem de iç mimarlık mezunuyum o alanda çalışmasam bile yapı modelleyip render alabilirim ara sıra) Gigabyte'ın anakartı genel olarak hoşuma gitti sadece arkada ki USB portları biraz az gibi geldi gözüme. Colorful'u da diğer sitelerde görmüştüm iyi gibi duruyordu ama genel sorunlarından hiç haberdar değildim açıkçası. Desteğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim. Aynı şeyi çok sordum ama ekran kartı hakkında bir öneriniz var mıdır model olarak acaba? PNY Palit INNO3D Colorful ekran kartları* bu bütçelerle geziyor. Hangisinin daha iyi olduğuna karar veremiyorum.

Son düzenleme:
O modellerin USB portu az, TUF gaming B850 Neo modelini de alabilirsin, ekran kartı olarak Colorful iGame başarılı bir model, PNY 5070 de başarılı. Ti modeline bakmadım, bana kalırsa sistemi biraz geç toplayıp Colorful 5080 alın.

O modellerin USB portu az, TUF gaming B850 Neo modelini de alabilirsin, ekran kartı olarak Colorful iGame başarılı bir model, PNY 5070 de başarılı. Ti modeline bakmadım, bana kalırsa sistemi biraz geç toplayıp Colorful 5080 alın.

Zam olayları konuşulduğu için o kadar ertelemek istemiyorum iGame sff 5070 Ti vardı 55k ya sff olması bir soru işareti bıraktı kafamda sadece. Anakartı inceleyeceğim teşekkür ederim.