BIC'in cogu modelini kullandim hic birinde tahris sorunu yasamadim. Konuda attiginiz Hybrid Flex 5'i ise yeni yeni kullanmaya basladim ve tahris sorunu yok. Tahris her ne kadar kisiden kisiye degisen bir sey olsa da tiras oncesi ve sonrasina dikkat etmelisiniz.

Ayrica attiginiz mesajdaki Hybrid Flex 5 icin olan linkte sadece kartus var.

Kullan at olanları kullanmak istemiyorum. Tıraş köpüğü ile kullanacağım. Şu ikisini buldum, kullanan var mı?

Flex 5 guzel jilet, ProGlide Fusion 5'imin kartuşları pahalanınca denemek icin almıştım.

Mach 5'e göre daha uzun sure dayanıyor ve daha kolay temizleniyor. 200TL'ye almıştım cift kartuş + body setini.

Sensor ile karşılaştırılmaması gerek, Sensor'de güzel bir flex ve 5+1 jilet duzeni yok. Flex 5 al geç yani. Eski BIC'ler gibi değil.

Sensor'un banyo jileti olarak kullanılması daha uygun.

İkisinin de bıçakları tek kullanımlık değil. Körelene kadar tıraş oluyorsunuz. Benim sakallarım fırça teli gibi mesela, big daha iyi kesiyor beni. Tahriş etmiyor. Gillete bu işin piri aslında ama, fiyatları çok pahalı. Big'te kalitedir.

Jiletlerin en üst kısmında contalar var, birinde turuncu birinde mavi fark ettiysen. Düz çizgi şeklinde. Onlar eridiği zaman genelde, tükenmiş oluyor bıçakları.

Bir de sıcak su ile temizleme, sıcak su köreltiyor jilet ağızlarını. Temizleme esnasında soğuk su kullan muhakkak.