cam sünger

Uzman
Anker R50i'den geçeceğim. Yeni kulaklığın fark yaratmasını isterim. Her türlü alanda kullanacağım, ağırlıklı olarak bilgisayar başında.

• Silikonlu
  • Ruhlu bas hissiyatı olan ama orta tonları da es geçmeyen, dengeli denilebilecek ses karakterine sahip. Ağırlıklı olarak rock ve nu metal dinliyorum, üzmemesini isterim
  • Mümkünse bilgisayar üzerinden gecikme azaltıcı oyun modunu aktif edebileceğim
  • Uzun ömürlü, malzeme kalitesi ortalama veya ortalama üstü

Bu şartları sağlayan bir kulaklık arıyorum. ANC olmasına gerek yok, kulağa tam oturduğu sürece pasif gürültü engelleme etkili çalışıyor zaten çoğunda. Aradığım şey bu değil.

Sıfır ya da kapalı kutu ikinci el olabilir, fiyat az biraz esneyebilir. (2000 TL üzerine pek çıkmam) Buds FE ve Buds 2 istemiyorum.

Bakındığımda Anker Liberty Air 2 Pro'yu 1600 küsüre buldum ama hem eski hem de yüksek ses seviyelerinde tuhaf ses bozulması var mış. Öte yandan top tier model olması ilgimi çekiyor, kısacası kararsızım. TWS'lerden anlamam. Yok mu akıl verecek bir şahsiyet?

@Shuichi Tatsuo , @BerkayZ87

2200 civarına çıkıp liberty 4nc al derdim ama o da 3000 olmuş.

2300'e falan çıkarım dersen Soundpeats capsule 3 Pro tatmin edebilir seni. Ses karakteri olarak dengeli diyebiliriz harman Flat'in accık daha cancanlı hali diyelim. R50i kadar basslı değil onu da belirteyim.

Anker liberty Air 2 Pro işini görür ama yine basslı bir cihaz olacak. R50I'den memnundum diyorsa al devam et.

Son düzenleme:
@Shuichi Tatsuo

Önceden Air 3 Deluxe HS kullanıyordum, Soundpeats ile ilgili daha önce pek de iyi deneyimim olmadı. Öneri için ayrıca teşekkürler ama sanırım Soundpeats almayacağım.

Anker liberty Air 2 Pro işini görür ama yine basslı bir cihaz olacak.

O model için ses karakteri dışında bazı sorunlar da okudum, sanırım onu da almayacağım.

Aslında R50i'den devam etmek isterdim ama çok basic bir kulaklık olduğu için ve her ne kadar benim de kullanımdan kaynaklı hatalarım olsa da kısa sürede bozulduğu için sıkıldım diyebilirim.

Şu an için sanırım en mantıklı model Liberty 4 NC. Özellikleri aradığım gibi. Kuponla ve geri ödemeyle beraber 2700 küsüre denk geliyor. Kulaklığı en azından bir 2 yıl falan sorunsuz kullanmayı düşünüyorum. Malzeme, sürücü kalitesi ve ses karakteri konusunda üzer mi sizce?

Bu arada en başta R50i'yi onarıma gönderip devam etmek istiyordum ama faturasına ulaşamadım. Hepsiburada desteği de telefonda lafı geveleyip geveleyip durdu, kısacası yardımcı olmadı.

Zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler, son olarak şunlara ne diyorsunuz? Liberty 4 NC tuzlu gelirse belki Air 2 Pro'yu da düşünebilirim gibi.

1744280615573.webp

Bana açıkçası stok EQ ayarından gibi geldi ama ecnebi reddit sublarında da benzer sorunu olduğunu duymuştum. Kronikse uzak duracağım.

@Shuichi Tatsuo hocam karar verdim sayılır ama karşıma Liberty 3 Pro da çıktı, 3 Pro sıfır olarak 2400 küsüre, 4 NC ise sıfır olarak 2500 küsüre denk geliyor kupon ve geri ödemelerle beraber. 3 Pro ufak bir miktar daha ucuz, hangisini önerirsiniz?

Açıkçası 3 Pro daha premium geldi ama 4 NC de daha yeni bir cihaz, merak ediyorum fikrinizi.

Son düzenleme:
3 Pro daha övülen bir cihaz. Pro serisi olmasından kaynaklanan premiumluğu var, dinamik ve balans armatür'den oluşan hibrit bir sürücü tipine sahip basslar ve tizler ayrı sürücülerden çıkıyor daha temiz bir ses çıkıyor amma velakin çoğu inceleme de gördüğüm üzere 4KHz bandı parlak bu da kulak tırmalıyor.

O bandı tıraşlarsan daha iyi olur.

3 Pro'da düşük gecikme için mod yok, 4Nc'de var. ANC ve mikrofon olarak 4nc daha iyi, düşük gecikme modu var. Ses kalitesi ve kulaktan düşmemesi vb. durumlar için 3Pro daha makul bir cihaz.

Yani diyorsan ben kaliteli ses istiyorum 3 pro alıp tizlerini traşla. Diyorsan günlük kullanım, düşük gecikme olsun 4nc al. Güncel model ses kalitesi de gayet iyi.

4nc'yi bana denon perL gibi üst sınıf tws dinleyen değerli bir abim önermişti, kendi abime aldırdım gayet memnun.

@Shuichi Tatsuo çok şükür hocam teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Liberty 3 Pro aldım, umarım beklentilerimi karşılar. Gecikme meselesini rekabetçi oyunlarda (ayda yılda bir rekabetçi oyuna girerim) benim kulak üstünü takarak çözeceğim.