Bütçe
1500

muslumfidel

Uzman
Yer
Çanakkale
Arkadaşlar, kulaklığım bozulduğu için kulak üstü kulaklık almayı planlıyordum fakat araştırırken IEM kulaklıkları gördüm ve dikkatimi çekti. Normallerden farklı olmasının sebebinin müzik kalitesi olması ve sesi daha iyi yalıtması olduğunu gördüm. FPS oyunlarını çok fazla oynayan birisi değilim fakat yön açısından iyi olmasını ve gecikmesiz olmasını istiyorum. Örneğin Arena Breakout gibi bir oyun oynarken birinin üst katta sağ odada olduğunu anlayabilmek gibi.

Ses kartı olayını tam anlamış değilim, ses kartı olmadığı sürece verim alamaz mıyım? Bu ses kartı bilgisayarlarda veya telefonlarda olan bir şey mi? Type-C ve 3.5 mm arasında ne fark olur? Sizce normal kulaklık mı almalıyım yoksa müzik dinlemeyi daha iyi hale getirecek IEM kulaklık mı? Kullandığınız varsa önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, IEM kulaklık alınır. Bu bütçede IEM kulaklık 5000TL'lik kulak üstü kulaklıklardan çok daha iyi iş yapıyor. 3.5mm alacaksanız DAC şart. Type-C alacaksanız DAC'e gerek kalmaz.

Oyunlarda da sağ sol dengesini çok iyi alırsınız. Alt üst ses konusuna gelecek olursak 750TL değerinde olan Samsung AKG Type-C kulaklığım üstten ve alttan olan sesleri verebiliyor. FL Studio'da Sennheiser'e ait olan bir pluginde denemiştim. Ön-arka-sağ-sol-üst-alt sesleri çok iyi alabiliyorum. Bu biraz kulaklığın sürücü büyüklüğü ve sahne genişliği ile alakalı bir şey diyebiliriz.

Evet, IEM kulaklık alınır. Bu bütçede IEM kulaklık 5000TL'lik kulak üstü kulaklıklardan çok daha iyi iş yapıyor. 3.5mm alacaksanız DAC şart. Type-C alacaksanız DAC'e gerek kalmaz.

Oyunlarda da sağ sol dengesini çok iyi alırsınız. Alt üst ses konusuna gelecek olursak 750TL değerinde olan Samsung AKG Type-C kulaklığım üstten ve alttan olan sesleri verebiliyor. FL Studio'da Sennheiser'e ait olan bir pluginde denemiştim. Ön-arka-sağ-sol-üst-alt sesleri çok iyi alabiliyorum. Bu biraz kulaklığın sürücü büyüklüğü ve sahne genişliği ile alakalı bir şey diyebiliriz.
Teşekkürler hocam, önerebileceğiniz marka var mı? Ayrıca konuda belirtmeyi unuttum fakat bu kulaklıklar spor yaparken vs. tere dayanıklı mı?

Bu arkadaşı önerebilirim. Tere dayanıklı mı onu bilmiyorum ama büyük ihtimal bir sorun olmaz.