@Beyza, shenzhen ürünlerini hediye vs. olarak yolluyor. Aylardır siteyi çeşitli forumlarda çeşitli kişilere öneriyorum, şu ana kadar herhangi birisinden vergi alındığını hiç görmedim.
Fakat bir yandan katılıyorum, gerçekten de canları isterlerse vergi yüzünden gümrükten geçirmeyebilirler. Daha şu ana kadar yaşanmadığı hiç yaşanmayacağı anlamına gelmiyor nasıl olsa.
İşte bu durumda da Shenzhen'in kendisi ve iade politikaları devreye giriyor. Shenzhen, IEM sektöründe linsoul ile birlikte oldukça bilinen bir site. Çeşitli kişilere, sitelere inceleme için ürün yolluyorlar. Shenzhen eğer gümrükte bir sıkıntı çıkıp eğer ürünü alamazsanız size yamuk yapacağını sanmıyorum. Sitelerinde koskocaman "30 days no reason return" ve "180 days quality of exhange or refund" yazıyor nasıl olsa. Daha bunların da ötesinde, ürün size teslim edilemedi. Para iadesi alırsınız. Risk ama kaybedeceğiniz paranızı biraz geç almaktan başka pek bir şey yok.
Ayrıca Shenzhen'in desteğine yazıp Türkiye'de olduğunuzu belirtirseniz yardımcı olurlar. Türkiye'den oldukça kişi alışveriş yaptı ve vergi ödemedi. Yöntemini biliyorlardır.