Bütçe
15.000 civarı
Hocam 6 taksit ile alayım dediğim anda 2 bin TL fark koyuyor. 15'e 6750XT alacağıma 7700XT alırım 18'e.
O zaman tek seçeneğin belli 7K serisine bak. Artık "RTX" diye pazarlanan şey RTX olmaktan çıktı. Pek fazla oyunda hiç bir görsel fark oluşturmuyor ve yapımcılar bunu verimli değerlendirip oyunlarına koymuyor. Değerlendirse bile görsel fark olmuyor birkaç oyun dışında ve %50 performans düşüşü oluyor. 7700XT gitmen daha mantıklı o zaman, limit 18 ise Sapphire Pure 7700xt bakabilirsin. Ayrıca 20'ye 7800XT gigabyte modelinin olduğunu belirteyim saygılar.

O zaman tek seçeneğin belli 7K serisine bak. Artık "RTX" diye pazarlanan şey RTX olmaktan çıktı. Pek fazla oyunda hiç bir görsel fark oluşturmuyor ve yapımcılar bunu verimli değerlendirip oyunlarına koymuyor. Değerlendirse bile görsel fark olmuyor birkaç oyun dışında ve %50 performans düşüşü oluyor. 7700XT gitmen daha mantıklı o zaman, limit 18 ise Sapphire Pure 7700xt bakabilirsin. Ayrıca 20'ye 7800XT gigabyte modelinin olduğunu belirteyim saygılar.
Sapphire Pure modelini alacağım sanırım. Hem görünüş hem performans bakımından iyi gibi.

Çöp.

15K'ya 4060 Ti alsam bunu insanlığa söylemeye utanırdım herhalde. Bir de INNO model LoL.
AMD fanıyız sanırım. :D
RTX kartlardaki tek belirleyici özellik RTX imiş gibi anlatıyorsun.

AMD fanıyız sanırım. :D
RTX kartlardaki tek belirleyici özellik RTX imiş gibi anlatıyorsun.
Herhangi bir şeyin fanı olacak kadar düşük zekam yok çok şükür, öyle olsaydı Nvidia yada AMD fanı olurdum hangisi şansa denk gelirse. Nvidia'nın pazarladığı şey RTX ve DLSS idi, her zaman DLSS performansı AMD'den iyiydi, RTX olarak zaten güzel bir teknoloji fakat içi boş bir teknoloji olduktan sonra yani kullanılmadıktan sonra pek bir önemi yok. AMD 2024 yılında DLSS ile aynı performansı vermese bile DLSS'nin kaliteli görüntü ve FPS değerine yaklaşmış durumda. Hem öyle olmasa bile FSR açık kaynak yani her türlü zamanla gelişip DLSS seviyesine ulaşacak. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda 4080 yada 4090 alınmayacaksa Nvidia tercih etmenin mantıklı bir açıklaması yok. Ki AMD 7k serisindeki yazılım hatalarının daha az olduğunu düşünürsek.

Herhangi bir şeyin fanı olacak kadar düşük zekam yok çok şükür, öyle olsaydı Nvidia yada AMD fanı olurdum hangisi şansa denk gelirse. Nvidia'nın pazarladığı şey RTX ve DLSS idi, her zaman DLSS performansı AMD'den iyiydi, RTX olarak zaten güzel bir teknoloji fakat içi boş bir teknoloji olduktan sonra yani kullanılmadıktan sonra pek bir önemi yok. AMD 2024 yılında DLSS ile aynı performansı vermese bile DLSS'nin kaliteli görüntü ve FPS değerine yaklaşmış durumda. Hem öyle olmasa bile FSR açık kaynak yani her türlü zamanla gelişip DLSS seviyesine ulaşacak. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda 4080 yada 4090 alınmayacaksa Nvidia tercih etmenin mantıklı bir açıklaması yok. Ki AMD 7k serisindeki yazılım hatalarının daha az olduğunu düşünürsek.
Ben buna katılmıyorum. Modlarla falan uğraşmak yerine direkt ekran kartının donanımında bulunan teknolojiyi kullanmak daha mantıklı. FSR'da DLSS seviyesine ulaşacak demişsiniz ama FSR bunu yazılımsal, DLSS ise direkt donanımsal olarak yapıyor. O yüzden şu an için o pek mümkün görünmüyor.

Ben buna katılmıyorum. Modlarla falan uğraşmak yerine direkt ekran kartının donanımında bulunan teknolojiyi kullanmak daha mantıklı. FSR'da DLSS seviyesine ulaşacak demişsiniz ama FSR bunu yazılımsal, DLSS ise direkt donanımsal olarak yapıyor. O yüzden şu an için o pek mümkün görünmüyor.
Sen bana katılmıyorsun ama ben sana katılıyorum. Evet donanım ile DLSS teknolojisi çok daha stabil olabilir ki öyle şu anda, ama ileride bunun değişmeyeceği ne malum? emin değilim açıkası :)
Şimdi kart arıyor olsam daha düşük bir bütçeye DLSS'den feragat ederim ve AMD satın alırım. Almayan olursa da cebindeki parayı düşünmüyorsa beni alakadar etmez, ben önermiyorum. Tavsiyeyi dinleyip dinlememek kişinin kendi özgür iradesi parasını çarçur edip etmediği kendi özgür iradesi karışamazsın. İsterse 30 bin TL'ye RTX4060Ti alabilir :D (?) cidden mi?

Öncelikle açık kaynak nedir faydaları nedir bir öğren bakalım.
1722346886474.webp

2X fan, (giriş seviyesi model) fiyat farkı. (16gb)
1722347736776.webp

3 fan (giriş seviyesi model) fiyat farkı.(16GB)
1722347324339.webp

Çift2x (giriş seviyesi) [8GB]
1722347581970.webp

3XFAN (giriş seviyesi) [8GB]
1722347648220.webp

Siz karar verin, birkaç pixel daha bulanık göreceksiniz FSR kullanırsanız, ayrıca daha serin modelleri kullanma fırsatınız var ve 600-700 TL gibi bir fiyat farkı var modellerde.

4060Ti modellerinde ise bu fark model-kalite ilişkisi 1000 TL fazladan ödemeniz gerekiyor. 14600+1000TL(düz hesap)
2 fan ve 3 fanlı modeller giriş seviyesi modeller, iki kartın da içlerindeki pasif soğutma aşağı yukarı belli o konuya hiç girme bu arada mevzu fiyat-performans tam olarak. Bellek ve fiyat ilişkisinden bahsetmiyorum bile, günümüzde güncel oyunlar için bile 1080p kalitede 8GB bellek yer yer yetersiz kalabiliyor. 4060Ti 12-16GB modellere çıkıldığında ise fiyat biraz daha kabarıyor ve 7600XT-4060Ti fiyat farkı ne kadar açılıyor söylemek bile istemiyorum hesabını siz yapın.
1722348547685.webp

Son düzenleme:
Şimdi kart arıyor olsam daha düşük bir bütçeye DLSS'den feragat ederim ve AMD satın alırım. Almayan olursa da cebindeki parayı düşünmüyorsa beni alakadar etmez, ben önermiyorum.
Siz benden daha pahalı bir kart öneriyorsunuz farkında mısınız? Sanki siz daha düşük bütçe öneriyor gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca neden 4060 Ti 'ın karşısına 7600 XT resimlerini koydunuz? Burada 7700 XT konuşuyorduk 7600 XT değil.

Bellek ve fiyat ilişkisinden bahsetmiyorum bile, günümüzde güncel oyunlar için bile 1080p kalitede 8GB bellek yer yer yetersiz kalabiliyor.
Ayrıca NVIDIA ve AMD'nin VRAM optimizasyonları farklı. AMD aynı oyunlarda daha fazla VRAM tüketiyor.

Siz benden daha pahalı bir kart öneriyorsunuz farkında mısınız? Sanki siz daha düşük bütçe öneriyor gibi konuşuyorsunuz. Ayrıca neden 4060 Ti 'ın karşısına 7600 XT resimlerini koydunuz? Burada 7700 XT konuşuyorduk 7600 XT değil.
Allah allah acaba burada fanboy kim. Kime anlatıyoruz ki zaten, 4060Ti dengi 7700XT değil 7600XT dostum. Neyse sana daha fazla dil dökmeye gerek yok devam. Umarım 16 yaşında bir arkadaşa mesai harcamıyorumdur artık cevaplara bakılırsa öyle düşünmeye başladım.