Krmm

Üstün
Normal kullanıcı için fazlasıyla gereksiz bir anakart. OC bile yapmayacaksanız hiç ama hiç gerek yok.

B850M Force alın, geçin.
Biraz üst segment bir sistem diziyordum. Ayrıca bir yandan da estetik bir sistem diziyorum. Bu söylediğiniz anakart hem estetik olarak hem de donanımsal açıdan pek bana hitap etmiyor. Konu başlığında belirtmiş olduğum anakart fiyata göre alınmaz mı? O anakartı almak istememin 2 sebebi var. Birincisi ROG sistem toplamak istediğim için. İkincisi, o anakartta bulunan Q-CODE hata ledine olan ilgimden dolayı. Fiyatı 16 bine düşmüşken alınmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz üst segment bir sistem diziyordum. Ayrıca bir yandan da estetik bir sistem diziyorum. Bu söylediğiniz anakart hem estetik olarak hem de donanımsal açıdan pek bana hitap etmiyor. Konu başlığında belirtmiş olduğum anakart fiyata göre alınmaz mı? O anakartı almak istememin 2 sebebi var. Birincisi ROG sistem toplamak istediğim için. İkincisi, o anakartta bulunan Q-CODE hata ledine olan ilgimden dolayı. Fiyatı 16 bine düşmüşken alınmaz mı?
Gerek yok o kadar para vermeye.

Beyaz hocam bu. Benim sistem siyah olacaktı komple.

Tam da şimdi sipariş geçiyordum hocam. Satın almadan bir sorayim dedim de gene soğuttun beni :D Gigabyte Aorus Elite anakart aslında alınabilir okey ondan yana sıkıntı yok da şöyle bir durum var. Sıvı soğutucu olarak RYUO IV çok hoşuma gidiyor. Eğer anakartı ROG almayacaksam o halde ASUS ROG ekosistem bozulmuş olacak. ASUS'un bu sıvı soğutucusunu almak mantıklı olur mu ki bu senaryoda? Gidip tryx panorama SE falan da alabilirim gerçi RYUO'ya alternatif olarak. 15 bine satılıyor. Fakat ASUS olanda burn in için yazılımsal koruma var. Daha bir güven veriyor o.

Sonuç olarak, eğer ROG anakart almayacaksam ROG sıvı soğutucu da saçma olur gibime geliyor. Aorus Elite alıp TRYX panorama SE çekebilirim. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Veya ekosistem mantığından çıkıp anakartı Aorus Elite alıp sıvı soğutucuyu da artık ROG Ryuo alıp geçeceğim.

Beyaz hocam bu. Benim sistem siyah olacaktı komple

Tam da şimdi sipariş geçiyordum hocam. Satın almadan bi sorayim dedim de gene soğuttun beni :D gigabyte aorus elite anakart aslında alınabilir okey ondan yana sıkıntı yok da şöyle bir durum var. Sıvı soğutucu olarak RYUO IV çok hoşuma gidiyor. Eğer anakartı rog almayacaksam o halde asus rog ekosistem bozulmuş olacak. Asusun bu sıvı soğutucusunu almak mantıklı olur mu ki bu senaryoda ? Gidip tryx panorama SE falan da alabilirim gerçi RYUO'ya alternatif olarak. 15 bine satılıyor. Fakat asus olanda burn in için yazılımsal koruma var. daha bi güven veriyor o.

Sonuç olarak , eğer rog anakart almayacaksam rog sıvı soğutucu da saçma olur gibime geliyor. Aorus elite alıp tryx panorama SE çekebilirim. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz. Veya ekosistem mantığından çıkıp anakartı aorus elite alıp sıvı soğutucuyu da artık Rog ryuo alıp geçecem.

https://share.google/KVunICOBTHQmbqs0I bu modele çıkamıyorsan ASUS alman taraftarı değilim.

ROG AiO'ya ödeyeceğin para sadece ekran için bu arada. TRYX'in durumu da pek farklı değil. O yüzden bu kısmı sana bırakacağım.

Son olarak şunu ekleyeyim; hangisini alırsanız alın saçma olmaz bence.

Beyaz hocam bu. Benim sistem siyah olacaktı komple.

Tam da şimdi sipariş geçiyordum hocam. Satın almadan bir sorayım dedim de gene soğuttun beni. :D Gigabyte Aorus Elite anakart aslında alınabilir, okey ondan yana sıkıntı yok da şöyle bir durum var. Sıvı soğutucu olarak Ryuo IV çok hoşuma gidiyor. Eğer anakartı ROG almayacaksam o halde ASUS ROG ekosistemi bozulmuş olacak. ASUS'un bu sıvı soğutucusunu almak mantıklı olur mu ki bu senaryoda? Gidip Tryx Panorama SE falan da alabilirim gerçi Ryuo'ya alternatif olarak. 15 bine satılıyor. Fakat ASUS'ta burn-in için yazılımsal koruma var. Daha bir güven veriyor o.

Sonuç olarak, eğer ROG anakart almayacaksam ROG sıvı soğutucu da saçma olur gibime geliyor. Aorus Elite alıp Tryx Panorama SE çekebilirim. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Veya ekosistem mantığından çıkıp anakartı Aorus Elite alıp sıvı soğutucuyu da artık ROG Ryuo alıp geçeceğim.

Ryuo almana gerek yok ki, ROG ekosistem kurmana gerek yok. Thermalright Wonder Vision falan alabilirsin, performansı gayet iyi, yeterli gelir. Stok yok ama Gaming Gende 14K falandı sanırım. Panorama daha da pahalı, gerek yok o kadar pahalı soğutucuya. He, bir de SE'ymiş. Olabildiğince ucuz yoldan çıkmanı öneririm, diğer türlü hiçbir şey kazanmıyorsun bu soğutucularda. Ekran şart değilse daha ucuza da çözersin bu işi, sen bilirsin tabii.

1772215038930.webp

https://share.google/KVunICOBTHQmbqs0I Bu modele çıkamıyorsan ASUS almanın taraftarı değilim.

ROG AiO'ya ödeyeceğin para sadece ekran için bu arada. TRYX'in durumu da pek farklı değil. O yüzden bu kısmı sana bırakacağım.

Son olarak şunu ekleyeyim; hangisini alırsanız alın saçma olmaz bence.
Önerdiğin anakart da alınabilir de hocam Q-CODE olmasını istiyordum ben. O yüzden zaten B850E düşünmüştüm de neyse Aorus Elite olana kaydım o zaman. Bu arada Aorus Pro falan da alabilirim de gerek yok gibi sanki. İkisi arasında 3K fiyat farkı var. Aorus Elite işimi görür gibi duruyor.

Sıvı soğutucu olarak dediğiniz şeye katılıyorum, haklısınız. O kadar yüksek fiyat olmasının sebebi ekranından kaynaklı zaten. Fakat kuracağım sistem görsel olarak mükemmel dursun istiyordum. Masamın üzerinde duracak çünkü. Bu yüzden gidip de ekransız bir sıvı soğutucu alıp da sistemi görsel açıdan eksik bırakmak istememiştim. Yoksa zaten gider Lian Li Galahad II Lite falan alırım 7 bin liraya.
Merak ettiğim şey şu: Bu senaryoda yani Ryuo IV veya TRYX Panoramadan hangisini almak mantıklı olur? Anakart Aorus Elite olacak şekilde düşünürsek yani.

Ryuo almana gerek yok ki. ROG ekosistem kurmana gerek yok. Thermalright Wonder Vision falan alabilirsin, performansı gayet iyi yeterli gelir. Stok yok ama Gaming Gende 14K falandı sanırım. Panorama daha da pahalı, gerek yok o kadar pahalı soğutucuya. He bir de SE'ymiş. Olabildiğince ucuz yoldan çıkmanı öneririm, diğer türlü hiçbir şey kazanmıyorsun bu soğutucularda. Ekran şart değilse daha ucuza da çözersin bu işi, sen bilirsin tabii.

Eki Görüntüle 229817

Hocam bunun stoğu yok. Ayrıyeten Ryuo veya TRYX Panoramadan birini çekmek istiyordum ben. Çok araştırdım çünkü ve ikisinde kararlıyım aslında. Yine de çok teşekkür ederim emek edip de video attığınız için. Bu doğrultuda hangi sıvı soğutucu mantıklı olur? Anakartı sanırım Aorus Elite alacağım gibi. Bilmiyorum, ROG B850E'den soğudum şu an.