16 GB RAM, 8 GB Donanıma Ayrılmış

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan carpex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 934
2. slota takmaya calistiginiz bellegi 1. slota taktiginizda calisiyor mu? Calisiyorsa islemcinizde bukulen ve ''tamir edilen'' pinin, bellek yollari ile alakali bir pin olmasi muhtemel. Baska bir islemci ile denenebilir.

2. slota takmaya calistiginiz bellegi 1. slota taktiginizda calisiyor mu? Calisiyorsa islemcinizde bukulen ve "tamir edilen" pinin, bellek yollari ile alakali bir pin olmasi muhtemel. Baska bir islemci ile denenebilir.

Çalışıyor.

Başka işlemci ile deneyin. %99 işlemci sorunu. Bellek kontrolcü işlemci içinde olduğu için yamulan pinler oraya denk gelmiş olabilir.

Başka işlemci şu an yok elimde böyle kullanmaya devam etsem ne gibi problemlerle karşılaşırım?

Bir problem olmaz. 8 GB olduğundan dolayı oyunlarda performans düşüklüğü olur.

Peki hocam tek sıkıntının işlemcide olduğunu ben düşünmüyorum. Neden derseniz slot 2 bölmesine hangi RAM'i takarsam takayım görüntü gelmedi. Demek ki o slot da bozulmuş. Yanlış mıyım? Bu durumda anakartta değişmeli.

Kesin anakart bozulmuştur diyemeyiz. Bellek kontrolcü işlemci içinde yer alır. Sağ slottan sorumlu pinlerde sorun varsa, sistem bellekleri tanımaz. Bu durumda o slota hangi belleği takarsanız takın, sistem açılmayacaktır. Slotun çalışması bu durumu değiştirmez.

Slotun arızalı olacağını sanmıyorum arızalı olsa direk 2/4 yerine 1/4 yazardı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-13 220308.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 102
Slotun arızalı olacağını sanmıyorum arızalı olsa direk 2/4 yerine 1/4 yazardı.
2/4 yazmasi onemli degil. Bellek slotu, takildigini algilayip guc saglayabilir ancak yine de o slottaki bellege erisilemiyor olabilir. Sizde de boyle oluyor gibi.

Belleklerin takili oldugunun algilanabilmesi farkli, calisip erisilebilmesi farkli. Bozuk slotlu anakartlarda da bu durumu yasadigimdan biliyorum. Sizde islemci de pin tamir islemi gordugu icin onun cok daha supheli olmasi normal, ona odaklanin derim zira bellek kontrolcusu anakartta degil.

Edit: Simdi fark ettim. Algilanan slot sayiniz dogru bile degil. Anakartinizda 4 slot yok fotografta, buna ragmen sistem 4 slot varmis gibi algiliyor. Burada islemcide sorun olmasi cok cok daha muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…