Mevcut olarak anakartımda 2 RAM slotu var, 1x16 GB Patriot'un RAM'ini kullanıyorum; CL30 ve 6000 MHz. İleride 32'ye yükseltmek istediğimde ikinci slota farklı marka RAM, farklı MHz, CL değerlerine sahip bir RAM alınca bir dezavantaj olur mu ve Dual channel aktif hâle gelir mi yoksa aynı markayı almak daha mı mantıklı?
Detaylar
Kim cevapladı?@kaanxmiaa, Stabilite ve mavi ekran sorunları çok çok olası. Stutter falan başınız ağrır, kaçınılmaz gibi bir şey. AM5 platformunda daha da önemli bu durum.
@kaanxmiaa, stabilite ve mavi ekran sorunları çok çok olası. Stutter falan başınız ağrır, kaçınılmaz gibi bir şey. AM5 platformunda daha da önemli bu durum.
Görünüşe bakılırsa stoklar bitmeden aynı modelden bir tana daha almam lazım anlaşıldı bulamazsam yoksa ileride yükseltmek isteyince naneyi yemek zorunda kalırım değil mi?
- Makaleler
- 1
Mevcut olarak anakartımda 2 RAM slotu var, 1x16 GB Patriot'un RAM'ini kullanıyorum; CL30 ve 6000 MHz. İleride 32'ye yükseltmek istediğimde ikinci slota farklı marka RAM, farklı MHz, CL değerlerine sahip bir RAM alınca bir dezavantaj olur mu ve Dual channel aktif hâle gelir mi yoksa aynı markayı almak daha mı mantıklı?
Uzman ya da OC profesörü değilsen alınmaz. Aynı marka-model 6000 CL30 2 ayrı modül alırsan sorun olmaz. Ötesi uzmanlık alanı, anakartın kafası karışıyor. Terminasyonları düzenleyip Manuel değer girmen lazım. İşten anlayan adam farklı çipleri de Boot ettirir ama aynı modülden 2 adet alın ya da kit olabilir. Diğer opsiyonlar normal kullanıcı için geçerli değil.
348375
Deneyimli
Kullandığınız RAM zaten çoğunluğun tercihidir, ikinci el olarak uyguna bulursunuz şu an olmasa da illaki satışa koyan olur bayağı satılan bir RAM başka model tercih etmeyin.
- Makaleler
- 1
8x2 ve 1x16'nın Dual çalıştırmadan başka bir farkı yok mu?
Yok, DDR5'te Dual olayı Manuel ayarladıktan sonra önemsiz. Patriot DR zaten, o tolere ediyor. Kayıp az tek kanalda DDR5'te, Tuning ile gözle görülür fark olmaz.
Buradaki sorun kapasite, 1x32 Hynix'te zaten sorun yok.
2x32 bit tek kanal, 4x32 çift kanal. Fark bu. 1x64 ya da 2x64 burada geçersiz, D4'te kaldı o. Mimari farklı.
Yok, DDR5'te Dual olayı manuel ayarladıktan sonra önemsiz. Patriot dr zaten, o tolere ediyor. Kayıp az tek kanalda DDR5'te, tuning ile gözle görülür fark olmaz.
Buradaki sorun kapasite, 1x32 Hynix'te zaten sorun yok.
2x32 bit tek kanal, 4x32 çift kanal. Fark bu. 1x64 ya da 2x64 burada geçersiz, D4'te kaldı o. Mimari farklı.
Ayhan hocam gerçekten bu RAM işinin kurucusu siz olabilir misiniz bazen düşünmüyorum değil.
Mesaj yazdığınız konuları bile işe yarayacak bilgi olabilir diye didik didik bakıyorum
monitortavsiye01
Becerikli
Ayhan hocam gerçekten bu RAM işinin kurucusu siz olabilir misiniz bazen düşünmüyorum değil.
Mesaj yazdığınız konuları bile işe yarayacak bilgi olabilir diye didik didik bakıyorum![]()
Şşşt. Çaktırma.