16 Mbps hız için OpenWrt iş yapar mı?

Adslde en kral yazılım ve router dahi olsa lanet bir şey hiçbir şeye yetmiyor.

Teşekkürler. Sadece tek ISS var maalesef.
Türknet'e bakmayı deneyin, bizim köyde de aynı şekilde başka hiçbir ISS yok, Türk Telekom'dan başka ve Türk Telekom bize maksimum 16 Mbps sunuyor ama Türknet aynı adrese 35 Mbps verebileceğini söylüyor. Anlaşmam bitsin, deneyeceğim; siz de sorgulayın derim.

Adslde en kral yazılım ve router dahi olsa lanet bir şey hiçbir şeye yetmiyor.

Normal kullanımda sorun yok. QoS ile 2160p bile izleyebiliyorum. Veya oyunlarda ping sorunu olmuyor. Önemli olan indirmek, maalesef. Upload hızım 5-10 Mbps olsa sorun yok da 1 Mbps kime yetsin, onu da tam vermiyor zaten. İşkence çekiyoruz.

Ben de köyümde 16 Mbps kullanıyorum, QoS özelliği de var modemde; ancak Valorant'ta ping sürekli dalgalanıyor: 13, 56, 70, 30, 50 gibi hiç sabit değil, paket kaybı da cabası. Upload 0.9 geliyor, hız ise 13 Mbps civarı geliyor.

QoS'u nasıl yapıyorsunuz? Siz dahil herkesin hızını mı kısıtlıyorsunuz?

QoS'u nasıl yapıyorsunuz? Siz dahil herkesin hızını mı kısıtlıyorsunuz?
Modemin kendi menüsünde var QoS ayarı açık, otomatik analiz ile oyun paketlerini öne çıkarıyor. Sanırım pek bilgim yok ama açık bu ayar.

Modemin kendi menüsünde var QoS ayarı açık, otomatik analiz ile oyun paketlerini öne çıkarıyor. Sanırım pek bilgim yok ama açık bu ayar.

Eğer modem modelini biliyorsanız arayüzünü atma şansınız var mı? Benimkinde 3 ayrı QoS ayar yeri var. Birincisi herkesin hızını sınırlayabildiğim, ikincisi cihazlar listesinden tek tek hız sınırlayabildiğim, üçüncüsü ise kural oluşturarak (benim uyguladığım ve en iyisi bu) kendim haricinde diğerlerinin hızlarını kısıtladığım. Örnek: 5 Mbps'e 300 Kbps atıyorum diğerlerine ping sorunu oluşmuyor. Ekstra olarak da trafik önceliği var, resimdeki gibi en yükseğe atayınca ve kendimi de 1. sıraya koyunca bana yoğunlaşıyor hep. Keneetic markası yazılımda en iyisi.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20261011_162803.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 2
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…