16 Mbps hız için OpenWrt iş yapar mı?

Eki Görüntüle 284798

TurkNet'te GigaFiber istiyorum başvurusu bedava.

Aslında şöyle, Sansüronline geldi, talep doğrultusunda her yere çektiler. En yakın yer bize 50-100 metre uzaklıkta ama sorun şu: bizde 2 bina var yan yana, diğerleri hep belirttiğim uzaklıkta. Sordum, çalışanlara oraya çekmiyoruz dediler. Yani başvuru yapsam da bir şey değişmez, yine para isterler. VDSL geçmeye uğraşıyorum, hız biraz artsa bile yeter bana.

Müstakil ev mi?

Kayıpsız 16 Mbit olsa 50 GB dosyayı 7-8 saatte indirirsiniz. 12 Mbps sınır koysanız 10 saat sürer. Kalan bant genişliği ile idare edebilir diğer cihazlar. 8 saat bekleyen 10 saat de bekler; bence ne dersiniz? O 2 saat gerçekten hayati öneme sahip mi? Yani bugün Keenetic cihazlar var SQM destekli diye biliyorum, 4-5K'dan başlıyor. 16 Mbit için 4-5K harcamak mantıklı geliyor mu? Fiber altyapı ne zaman gelecek, bir fikriniz var mı ya da siz fiber altyapı olan bir yere taşınacak mısınız yakın zamanda? Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Fiyat sizin için uygunsa tabii ki alabilirsiniz.

SQM zaten bence dusuk bandwithde daha hayat kurtarici oluyor.

5 aktif cihaz, 72/20 TT VDSL hatta, KN-3611 modemle, 59/19 SQM yapiyorum. Bufferbloat testim A+ ve deneyim harika. Ben indirme yaparken ne online oyunum oynanamaz hale geliyor, ne de TV'deki video izlenemez hale. Steam indirmelerim de 7MB/s aliyor QoS ile bile.

Keenetic'in SQM algoritmasi cake tabanli, OpenWRT'de de cake kullanilabiliyor olmasi lazim. 16 MBps indirme yapmak icin gunumuzde tabii ki yetersiz bir bandwith ancak ideal bir SQM ile genel internet sorfu icin yeterli olsa gerek. Netflix de YT de 1080p video streaming icin 5 MBps sustained internet hizi oneriyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…