Ahmet Arda

Çalışkan
Merhaba, tahminlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum. 13 yaşındayken boyum 173'tü ve cidden herkes tarafından çok uzun karşılanıyordum. Fakat 16 oldum ve 185 civarı beklerken boyum 179 kadar. Daha iyi uzamam gerekmez miydi? Yaşıtlarım beni geçmeye başladı. Babam 184, annem 166. Belki uzarım diye ağırlık da çalışmıyorum.

Merhaba, tahminlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istiyorum. 13 yaşındayken boyum 173'tü ve cidden herkes tarafından çok uzun karşılanıyordum. Fakat 16 oldum ve 185 civarı beklerken boyum 179 kadar. Daha iyi uzamam gerekmez miydi? Yaşıtlarım beni geçmeye başladı. Babam 184, annem 166. Belki uzarım diye ağırlık da çalışmıyorum.
Tamamen genetik. Belki basketbol oynarsan bi ihtimal birkaç santim daha uzarsın. Ben geçen sene 16 yaşımdayken 165 civarında falandım şuan 18 yaşındayım 179-180 civarlarında seyrediyorum. Yaşın genç ve bunun bildiğim kadarıyla 21 22 sine kadar yolu var. Dengeli beslenme, düzenli uyku gibi etkenler de ekstra katkı sağlar.

Agirlik calismakla boy uzamasinin alakasi yok. 19'dan sonra pek uzamiyor boy. Yani 3 yil daha uzarsin.

Hocam plakları baskiladıgi için riske değmez bence. Teşekkür ediyorum.

Tamamen genetik. Belki basketbol oynarsan bir ihtimal birkaç santim daha uzarsın. Ben geçen sene 16 yaşımdayken 165 civarında falandım şu an 18 yaşındayım 179-180 civarlarında seyrediyorum. Yaşın genç ve bunun bildiğim kadarıyla 21 22sine kadar yolu var. Dengeli beslenme, düzenli uyku gibi etkenler de ekstra katkı sağlar.

Hocam mükemmel uzamışsınız. İnşallah bende öyle olurum, sadece çok stres, uyku sıkıntısı var. Spor yapıyorum.

Sakatlık geçmişi ve kemik hasarına bağlı olarak kısaltma olmazsa uzama devam edebilir. Uzun süreler sıçrama antrenmanı yapabilirsin.
Benim sakatlık geçmişim kabarık olduğu için 5-6 cmlik kaybım var mesela, şu an 1.87 veya 1.88'im ve yüksek ihtimalle daha uzama şansım yok.

Sakatlık geçmişi ve kemik hasarına bağlı olarak kısaltma olmazsa uzama devam edebilir. Uzun süreler sıçrama antrenmanı yapabilirsin.
Benim sakatlık geçmişim kabarık olduğu için 5-6 Cm'lik kaybım var mesela, şu an 1.87 veya 1.88'im ve yüksek ihtimalle daha uzama şansım yok.

Geçmiş olsun hocam, zamanın ne göstereceği belli olmaz maşallah yine de iyi boydasınız fazlasıyla. Vücut ağırlığı antrenmanları yapıyorum, sıçramayı da ekleyeceğim.

Yarın randevu aldım kemik yaşıma baktıracağım. Ona göre yaşam tarzıma bakacağım.

Geçmiş olsun hocam, zamanın ne göstereceği belli olmaz maşallah yine de iyi boydasınız fazlasıyla. Vücut ağırlığı antrenmanları yapıyorum, sıçramayı da ekleyeceğim.

Yarın randevu aldım kemik yaşıma baktıracağım. Ona göre yaşam tarzıma bakacağım.
Kemik yaşına nasıl bakıyorlar ve işlem ne kadar sürüyor?