Ywgizefe

Becerikli
Merhaba, bu yaz yani yaklaşık 6 ay sonra motosiklet almayı planlıyorum. Bu benim ilk büyük motorum olacak ama öncesinde epeyce 50 CC motosiklet sürdüm.
Boyum yaklaşık 165 cm. Okula ve staja gidip geleceğim için daha çok şehir içi kullanıma uygun bir model arıyorum. Ankara'dayım; bayiler var mı, ilgililer mi bilmiyorum.

Aklımdaki modeller:
  • Pulsar NS125
  • Voge 125R
  • Yuki Taro GP2

Biraz kendim, biraz da ailem destek olacak; bu yüzden net bir bütçem yok ama sıfır Japon marka bir motoru almam pek mümkün değil.
Japon motorlara baktım ama kendi bütçeme göre çıkanlar genellikle 2018 model ve en az 20.000 km kullanılmışlar. Sizce bu motorlar iyi bir seçenek mi?

Boyun bu modeller için iyi değil, deneyimin de az. Çok yatırırsın bunları. Hani burada seni en üzmeyecek model NS125 olabilir. Diğerlerinin görüntüsüne bakma, tamirciden çıkamazsın.

Boyun bu modeller için iyi değil, deneyimin de az. Çok yatırırsın bunları. Hani burada seni en üzmeyecek model NS125 olabilir. Diğerlerinin görüntüsüne bakma, tamirciden çıkamazsın.

Hocam yaklaşık 6 ay var daha ergeniz illaki boyum uzar diye düşünüyorum bir de ns 125 yeni modellerinde dijital ekran falan var mış ben ns 125'e daha yakınım zaten.

Hocam yaklaşık 6 ay var daha ergeniz illaki boyum uzar diye düşünüyorum
6 Ayda uzasan uzasan ne kadar uzayabilirsin ki dostum? Aşağı yukarı o yaşlarda belli oluyor, 19'unda tamamen duruyor. Ben senin yerinde olsam vitesli değil de Maxi Scooter'lara yönelirdim.

SYM Jet 14 öneririm.

50 CC'den neden devam etmiyorsun? Vergisi yok, sigorta zorunluluğu yok sadece 2 yılda bir muayenesi var. Sıfır masraflı motosiklet. İş-ev / okul-ev arası kullanım için 125'lik motosiklet alan birçok arkadaşım motorlarını satıp 50 CC'ye geçtiler. Bir parça değiştirip 80-100 CC'ye çeviriyorlar ruhsatta 50 olarak gözüküyor. Bu ekonomik tarafı. Öğrenci için bütçe dostu. Ama dersen ki sorun yok, heyecanım yüksek bajaj iyidir Hindistan malıdır birçok Çinli markaya göre daha sağlamdır. Ama bunlardan daha iyisi maksi skuterdir.

50 CC'den neden devam etmiyorsun? Vergisi yok, sigorta zorunluluğu yok sadece 2 yılda bir muayenesi var. Sıfır masraflı motosiklet. İş-ev / okul-ev arası kullanım için 125'lik motosiklet alan birçok arkadaşım motorlarını satıp 50 CC'ye geçtiler. Bir parça değiştirip 80-100 CC'ye çeviriyorlar ruhsatta 50 olarak gözüküyor. Bu ekonomik tarafı. Öğrenci için bütçe dostu. Ama dersen ki sorun yok, heyecanım yüksek bajaj iyidir Hindistan malıdır birçok Çinli markaya göre daha sağlamdır. Ama bunlardan daha iyisi maksi skuterdir.

Hocam köyde bir 50 CC var onu kullanıyorum gittikçe ama bizim buradaki yokuşlar çok yüksek ve okula gidip geldiğim yolda arabalar hızlı gidiyor 50 CC yavaş kalır diye düşünüyorum.

Sen şimdi 1.65 boyla Ankara'nın Keçiören yokuşlarında, altında taro GP2 gibi çakma yarış motoruyla durmaya çalışırsan, ışıklarda balerin gibi parmak ucunda point duruşuna geçersin, rüzgar esse domino taşı gibi devrilirsin. O taro dediğin alet tam bir Instagram mankeni dışı Ferrari gibi durur ama içi bildiğin su motorudur, üstelik ilk düşüşünde o plastik grenajları tuzla buz olur, parçasını bulana kadar da okulu uzatırsın.

İlk kazanda araba sahibi yapıyor seni.

Allah aşkına önermeyin şu pancar motorlarını millete, 4 - 5 ay sonra aksamları da mahvoluyor. Senin o 80 CC çevirme mevzusu motoru en büyük öldüren etkendir. Motorun hiçbir parçası o segmente uyumlu üretilmiyor, beyin de aynı şekilde. Motorun ömrünü 3'te 2 oranında kısaltan muhabbet CC yükseltmedir.

Hocam köyde bir 50 CC var onu kullanıyorum gittikçe ama bizim buradaki yokuşlar çok yüksek ve okula gidip geldiğim yolda arabalar hızlı gidiyor 50 CC yavaş kalır diye düşünüyorum.
Sen bence vitesli sevdandan vazgeç. Çek altına güzel bir SYM JET 14, onun çok güzel kitleri de var yandan kaslı gösterirsin. Bir de Alüminyum kare çanta da takarsın. Ne boy problemin olur, ne yokuşlarda zorlanırsın.