Bütçe
160.000 TL
küçük bir not düşeyim; bu sistemin kullanım biçimi ve amacını göz önünde bulundurarak R7 9800X3D yerine R9 9950X gibi bir işlemci öneririm.
Sebebine gelecek olursak: yüksek çözünürlüğü hak eden bir sistemde X3D bir model almanın bence bir mantığı yok. Ek olarak çoklu çekirdek performansında da geri.
"R9 9950X & RTX 5070 Ti -biraz zorlanırsa RTX 5080- bir sistem daha uygun olur." görüşündeyim.
Evet, zaten ben de öyle yapacaktım fakat konu sahibi 9800X3D'de net karar kılmış. :) Şahsen ilk tercihim 9950X olurdu.

Aşağı yukarı 3-4.000 TL daha uyguna geliyor, bence daha mantıklı.
@michaelscofield, @kizuna küçük bir not düşeyim; bu sistemin kullanım biçimi ve amacını göz önünde bulundurarak R7 9800X3D yerine R9 9950X gibi bir işlemci öneririm.
Sebebine gelecek olursak: yüksek çözünürlüğü hak eden bir sistemde X3D bir model almanın bence bir mantığı yok. Ek olarak çoklu çekirdek performansında da geri.
"R9 9950X & RTX 5070 Ti -biraz zorlanırsa RTX 5080- bir sistem daha uygun olur." görüşündeyim.
Araştırma sürecinde x3d'lerin modlu oyunlarda çok fark oluşturduğuna ikna edildim biraz, ondan ısrar ettim aslında. Epey fark ettiğini ve 1% lowları artırdığını söylüyorlar. Maalesef bu konuda pek benchmark yok internette, en fazla redditi kaynak alabiliyorum.

Araştırma sürecinde x3d'lerin modlu oyunlarda çok fark oluşturduğuna ikna edildim biraz, ondan ısrar ettim aslında. Epey fark ettiğini ve 1% lowları artırdığını söylüyorlar. Maalesef bu konuda pek benchmark yok internette, en fazla redditi kaynak alabiliyorum.

Yanlış değil ancak çözünürlük arttıkça X3D'nin avantajı kayboluyor.
Ek olarak X3D modeller kapalı kutı, üzerinde veya yanındakilerle oynamak (yani OC yapmak) onları pek etkilemiyor.

Son karar sizin artık, hayırlı olsun şimdiden.

Tam yükte hava soğutmalar 90'lara çıkabiliyor ama benim kullanımımda tam yüke bindirmem gerekecek bir durum göremedim. Oyunlarda 1080P'de bile 60'larda tutabiliyor bu hava soğutma bir teste göre.

90 sıkıntılı bir sıcaklık değil. Minecraft hariç tam yük görmezsiniz zaten.

Eğer çok gerekirse yapabilirim ama çok bir fiyat farkı göremedim. Belki bu sitede olmayan bir parça için düşünebilirim. Soğutucuyu aslında Thermalright Phantom 120 düşündüm ama FSP de çok kötü değil diye ayırmamayı tercih ettim.

Fiyat farkından ziyade içindeki parçalar kalitesiz oluyor.

X3D'ye modlu oyunlarda özellikle epey bir fark yaratıyor diye okudum o yüzden 9800X3D tercih edeceğim sanırım.

Evet, Minecraft'ta 3D önbellek performansı sırtlar.

Yanlış değil ancak çözünürlük arttıkça X3D'nin avantajı kayboluyor.
Ek olarak X3D modeller kapalı kutı, üzerinde veya yanındakilerle oynamak (yani OC yapmak) onları pek etkilemiyor.

Son karar sizin artık, hayırlı olsun şimdiden.

Minecraft'ta çözünürlük pek fark etmiyor. 3D önbellek her türlü uçurur.

@kizuna aklınızdaki mod paketini söylerseniz kendi işlemcimde test edebilirim. 9850X3D performansı üç aşağı beş yukarı aynı.

Hocam nasıl fark etmesin? 🙂 1080p-4K yük farkı bariz fazla GPU için, benzer oranda CPU yükü de etkileniyor.

Ki genele vurduğunuzda amacı en iyi karşılayan model R9 9950X -bunu kendi sistemimi de göz önünde bulundurarak söylüyorum-. Son karar konu sahibinin, biz önerilerimizi yapmış bulunduk.

Hocam nasıl fark etmesin? 🙂 1080P-4K yük farkı bariz fazla GPU için, benzer oranda CPU yükü de etkileniyor.

Ki genele vurduğunuzda amacı en iyi karşılayan model R9 9950X -bunu kendi sistemimi de göz önünde bulundurarak söylüyorum-. Son karar konu sahibinin, biz önerilerimizi yapmış bulunduk.

Çözünürlük gerçekten fark etmiyor bu oyunda. Tüm yük işlemcide. Render alır gibi bir kullanımı var.

Senin sistemin RAM, işlemci ve ekran kartı eksik değil miydi?

@kizuna aklınızdaki mod paketini söylerseniz kendi işlemcimde test edebilirim. 9850X3D performansı üç aşağı beş yukarı aynı.
Hocam büyük paketler arasında çok fark yoktur herhalde, yüklü büyük bir paketiniz varsa herhangi biri olur. ATM 10, Enigmatica 9 vesaire. Distant horizons gibi render modlarıyla veya shaderla da performansı merak ediyorum. Soğutucu konusunda ben de hava soğutmaya ikna oldum baya, FSP mp7 sandığımdan daha iyi bir soğutucuymuş. Nebi Akgün'ün bir videosunda en iyisi o gözüküyordu. Ucuz sıvı soğutucudan ziyade bu daha mantıklı gibi.

Sinerji'deki parçaların kalitesi hakkında bir sorun mu vardı yoksa oem'i mi kastettiniz?

Hocam büyük paketler arasında çok fark yoktur herhalde, yüklü büyük bir paketiniz varsa herhangi biri olur. ATM 10, enigmatica 9 vesaire. Distant horizons gibi render modlarıyla veya shaderla da performansı merak ediyorum. Soğutucu konusunda ben de hava soğutmaya ikna oldum bayağı, FSP MP7 sandığımdan daha iyi bir soğutucuymuş. Nebi akgün'ün bir videosunda en iyisi o gözüküyordu. Ucuz sıvı soğutucudan ziyade bu daha mantıklı gibi.

Sinerji'deki parçaların kalitesi hakkında bir sorun mu vardı yoksa OEM'i mi kastettiniz?

OEM'i kast ettim. Performansı yurda dönünce bildiririm.

FSP mp7 sandığımdan daha iyi bir soğutucuymuş. Nebi Akgün'ün bir videosunda en iyisi o gözüküyordu. Ucuz sıvı soğutucudan ziyade bu daha mantıklı gibi.

Yoğun yük altında hava soğutmalar bir yere kadar dayanıyor sadece.
Sıvı soğutmanın ucuz olması onu kötü yapmaz. @michaelscofield'in linkini bıraktığı Ocypus kağıt üstü verilerini testler ile kanıtlıyor. "Sigma" isimli seriyi de öneririm.