Bütçe
17.000 TL

Batuşş

Uzman
Yer
Linus Torvalds'ın Evi
Evet arkadaşlar 17 bin TL'ye DDR3 sistem arıyorum. Her şey çok pahalı. Monitör, klavye, mouse olması lazım.

Acil bu arada.

Kesin hiç bir yorum gelmicek çünkü bu fiyata DDR3 sistem bile toplayamıyacaksınızben bile toplayamadım çünkü.

Son düzenleme:
Herkes dolandırıcı olmasa alasını bulursunuz. Piyasaya şöyle bir bakınca pek mümkün değil gibi.

Yaklaşık 1 ay önce babam çöpe atılmış 2 kasa getirdi. En kötü demir hurda diye satarız dedi. Teki BIOS pili ölü diye açılmıyormuş. Diğerine düzgün BIOS pili takmayı denemedim bile çünkü elimdeki 3.5" diskleri takıp rahatça kullanabileceğim bir tane olması yeterliydi benim için.
i5 3570 var, diğerini hatırlamıyorum. Core 2 Duo falandı herhalde. GT730 ve HD4850 var. Birinde 2, diğerinde 8 GB RAM var. Diğerleri beş para etmez. Bedava. İnsanlar gerçekten kayda değer bir halta yaramadığı için atmış. Belki işletim sistemi kurulunca çıkacak ek sorunu vardır ama BIOS'a giriyor.

Genel fiyatlara bakayım dediğimde buna denk geldim. Uygun geldi. Devamı getirilir herhalde. Kasayı bit pazarından 100 liraya bile bulursunuz. Güç kaynağı, ekran kartı ve monitör kalıyor. Disk olarak her zaman bulundurmak farz bu dönemde. Sıfır alacaksanız tek başına o bile 17k eder.

İşlemci: i5 4690 - 500-600TL (4770 gereksiz pahalı)

Anakart: Klasik H81 modellerinden biri - 800-900TL

PSU: 550W-650W civarı (piyasada en çok bunlar dolaşıyor FSP tarzı markaların olabilir) - 800-900TL

RAM: DDR3 8x8 1600MHz - 700-800 TL

Ekran kartı: GTX 1660 Super (eski nesiller daha güçlü olabilir fakat yeni nesil oyunlarda sorun yaşatabileceği de bir gerçek) 4200-4400TL

Kasa: İkinci el mesh ve hava akışı iyi olan herhangi bir kasa - 700-800TL

Monitör: ASUS 24 inç 165 Hz IPS modeli baz aldım 3200-3. 400 TL

Fare: İkinci el PixArt sensör kullanan bir model (fare konusunda bilgim yok @michaelscofield uygun bir öneride bulunabilir.) 700-800TL

Klavye: Yine ortalama 900TL civarına kaliteli bir model bulunabilir.

Kulaklık: Özellikle bana göre en hijyenik olması gerekenlerden biri. Bu yüzden sıfır Fifine H3 olabilir - 2. 000 TL

SSD: 256 GB M.2 SSD (2. el Intel ve benzeri herhangi bir markanın olabilir) 800-900TL

Mouse pad: Klasse tarzı bir mouse pad - 800TL

Bu seti komple hesaplarsan en yüksek verdiğim fiyattan 17.200 TL'ye gelebiliyor eğer düşük verdiğim fiyatı yani 16.100 TL'yi veya daha azını tutturursan 17 bine tamamlayarak 512 GB SSD tercih edebilirsin. Piyasadaki hemen hemen güncel ve aktif fiyatları baz aldım.

Monitör 2. el çözseniz, klavye ve fareyi eğer gaming bakmıyorsanız set olarak ucuzlardan alırsanız, AMD Athlon 3000G veya 2200-3200G sistem arayışına girerseniz belki RAM düşük kalır; 120 GB SSD falan ama ucu ucuna yetişir gibi.
Monitör 768 pixel yeterlidir.
DDR3'ler bu fiyat için bence saçma. (FB Marketplace ve Letgo'ya da bakın derim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar 17 bin TL'ye DDR3 sistem arıyorum. Her şey çok pahalı. Monitör, klavye, mouse olması lazım.

Acil bu arada.

Kesin hiç bir yorum gelmicek çünkü bu fiyata DDR3 sistem bile toplayamıyacaksınızben bile toplayamadım çünkü.
Benim elimde R3 2200G, 1050 2gb, 8gb 2400mhz(ddr4) sistem var. Ama harddiskten mi bilmem sistem çok yavaş. Eğer ilgilenirseniz yazabilirsiniz.

Monitör 2. el çözseniz, klavye ve fareyi eğer gaming bakmıyorsanız set olarak ucuzlardan alırsanız, AMD Athlon 3000G veya 2200-3200G sistem arayışına girerseniz belki RAM düşük kalır; 120 GB SSD falan ama ucu ucuna yetişir gibi.
Monitör 768 pixel yeterlidir.
DDR3'ler bu fiyat için bence saçma. (FB Marketplace ve Letgo'ya da bakın derim)

İleride güncelleme derdi yoksa DDR4 3000G sistemin hiçbir artısı olmaz diye düşünüyorum. Zira DDR3 4690 bir sistem 3000G tarzı bir sistemi rahatlıkla geçebilir ki AM4 anakartlarda en az 2 binden başlıyor. Yani DDR4 olacak diye RAM, monitör, SSD ve işlemci gücünden feragat etmek hiç mantıklı gelmedi üstüne üstlük absürt RAM fiyatlarını da hesaplayacak olursak ekran kartını da yine 1660 Super'e göre daha düşük bir model almak zorunda.

5600G - 3500-4000 TL
B350 veya B450 anakart (BIOS'un güncel olmasına dikkat edin.) - 2000 TL
8x2 DDR4 RAM - 3000 TL

Ekran kartını iptal edip şu şekilde biraz daha ileriye dönük bir kombinasyon da yapılabilir. Rekabetçi oyunlarda tatmin edecektir.

Misal,

Son düzenleme:

Acil bu arada.

Beklemediğiniz yerden cevap vereyim. Özellikle RAM krizi patlak vermişken bence değerlendirilebilir. Ekran kartı çok önemli değilse 4x8GB DDR3, i5 2500K ve kurumsal Intel anakart kovalayın derim. 4 çekirdekli işlemciye kadar yolunuz varsa tercih edilebilir.