17 yaşında çalışılır mı?

XXXTentacion

Becerikli
Makaleler
1
2 senedir evde YKS çalışıyordum, şimdi YKS bitti, açık öğretimdeydim. Bazı işlerde çalıştım ama çok zor geldi; 10-12 saat çalıştırıp 300-400 lira veriyorlardı günlük. Kısacası yaşım tutmadığı için kullanılıyordum. 2 senedir evde biraz sıkıldım ve sosyalleşmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum fakat iş yerlerinde düşük miktarda paralara enerjimi sömürtmek de istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım? İşe gidilmeli mi yoksa evde kalmaya devam mı edilmeli? Ailem bana baskı kurmuyor, paraya çok ihtiyacım yok, sadece sosyalleşirsin diyorlar.

Yaz aylarında yapabileceğin daha kazançlı ve yaşanın yettiği işlerde var. Mesela tarlaya gidebilirsin. En popülerlerden kiraz, vişne, elma, armut, çilek...
Baştan söyleyeyim özellikle aralarından bazıları çok yorucu ama kazancıda yeterince yüksek. Yaz aylarında bu fırsatı bulmuşken değerlendirmeni öneririm. Tabii sosyalleşe bileceğin bir iş olduğu pek söylenemez.

2 senedir evde YKS çalışıyordum, şimdi YKS bitti, açık öğretimdeydim. Bazı işlerde çalıştım ama çok zor geldi; 10-12 saat çalıştırıp 300-400 lira veriyorlardı günlük.
İş verenin insafına kalıyor o biraz da. Aynı durumu bende yaşadım fakat daha az çalışıp günde 600-700TL alan tanıdıklarım vardı (aynı yaşta)
Sizce ne yapmalıyım? İşe gidilmeli mi yoksa evde kalmaya devam mı edilmeli? Ailem bana baskı kurmuyor, paraya çok ihtiyacım yok, sadece sosyalleşirsin diyorlar.
Sosyalleşmek için de girilebilir. Hem tecrübe edinmiş olursun, bir kaç bir şey öğrenirsin hem de yeni insanlarla tanışırsın güzel olur. Gireceksen emeğinin karşılığını alabileceğin bir yere girmeye çalış

Sürekli evde sıkıyor bir zaman sonra, ne oyun oynamak ne de başka bir şey yapmak keyif vermiyor dediğiniz gibi iyi bir yer bulmak lazım.

Yaz yeni başlıyor dostum, bu yüzden avantajlısın. Yani önünde yolunu çizmek için bayağı bir zaman var. Ben bu yaz çalışacağım ancak o biraz kişisel bir mevzudan. Sana önerim üstteki arkadaşların dediği gibi alternatif bir sürü yol var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…