NeonCircuit

Uzman
Boyum ayakkabı ile 175 cm, hadi ayakkabısız diyelim 172 cm. Kilom da 50, 55'i hiç görmedim diyebilirim. Bu vücut kitle indeksim askerlik için uygun mu, yoksa muaf mıyım? Çoğu yerde düşük bir indeks olarak söyleniyor.

Yasalara göre muayene ardından duruma göre gitmemen lazım ancak kimse takmıyor. Düz tabanları bile askere alıyorlar şu an.
Arkadaşın belirttiği gibi mühim olan muayene sonucu ne verildiği, duruma göre itiraz edersiniz ama o da pek kaile alınmaz. Askeri hastane sistemi gibi detaylı tarama yapılmıyor.

Boyum ayakkabı ile 175 cm, hadi ayakkabısız diyelim 172 cm. Kilom da 50, 55'i hiç görmedim diyebilirim. Bu vücut kitle indeksim askerlik için uygun mu, yoksa muaf mıyım? Çoğu yerde düşük bir indeks olarak söyleniyor.

1.72 boya 50 kilo ile muaf olma ihtimalin var ama garanti bakma duruma olmayabilir genelde bu kilo bu boya göre düşük sayılır ve çoğu zaman elverişsiz ya da kontrol kararı çıkıyor. Muayenede kurul ne derse o oluyor yani son söz onlarda.

Muhtemelen kilodan dolayı soruyorsun. 50 kilo yeterli diye düşünüyorum. Şimdilik muaf sayılsan bile sanırım belirli aralıklarla gidip tekrar görünmen gerekiyor. Yani bu ülkede yaşadığın sürece paşa paşa yapılacak o askerlik.