Merhaba, arkadaşıma doğum günü hediyesi almak istiyorum. İkinci el parçalar tavsiye ederseniz sorun olmaz, kendisinin dert etmeyeceğini biliyorum. Bütçem 18.000 TL. Genelde Knight, Minecraft, BF1 tarzı oyunlar oynuyor. Varsa eğer hazır sistemde önerebilirsiniz.
Aşağıda 18.000 TL bütçenizle oyun oynama deneyimini artıracak bir sistem önerisi bulabilirsiniz. İkinci el parçalarla da uyumlu olabilecek bir yapı sunuyorum:
Sistem Önerisi
1.
İşlemci (CPU):
- AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-11400F
- (İkinci el alırken iyi bir fiyata bulma şansınız var.)
2.
Anakart:
- B450 veya B550 chipsetli bir anakart (AMD için) veya B560 chipsetli bir anakart (Intel için).
- (İkinci el almak isterseniz bu kartları göz önünde bulundurun.)
3.
RAM:
- 16GB DDR4 3200MHz (2x8GB kit olarak tercih edebilirsiniz.)
- (Marka tercihini Corsair veya G.Skill gibi bilinir markalardan yapabilirsiniz.)
4.
Grafik Kartı (GPU):
- NVIDIA GeForce RTX 3060 veya AMD Radeon RX 6700 XT
- (İkinci el piyasasından iyi bir fiyata bulabilirsiniz.)
5.
Depolama:
- 1TB NVMe SSD (Örneğin: Samsung 970 EVO Plus veya WD Black SN750)
- (Oyunların hızlı yüklenmesi için önemlidir.)
6.
Güç Kaynağı (PSU):
- 650W 80+ Bronze sertifikalı kaliteli bir güç kaynağı (Örneğin: Corsair, Seasonic).
- (Güvenilir bir marka seçmeye özen gösterin.)
7.
Kasa:
- Oyun kasası seçimini estetik ve hava akışı açısından değerlendirin (Örneğin: Cooler Master, NZXT).
8.
Monitör:
- 24 inç, 1080p 144Hz veya 27 inç, 1440p 75Hz monitör (Marka olarak Asus veya AOC tercih edebilirsiniz.).
9.
Klavye ve Mouse:
- Mekanik klavye ve oyun faresi (Marka olarak Logitech veya Razer tercih edebilirsiniz).
Ekstra Bilgiler
- Monitör alırken, çözünürlük ve yenileme hızına dikkat edin.
- Sistem toplamda 18.000 TL'ye yakın bir fiyatlandırma yapacaktır; ikinci el parçalarla bütçede esneklik olabilir.
- Parçaların uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın.
Bu öneri ile birlikte arkadaşınızın oyun deneyimini büyük ölçüde iyileştirebilirsiniz.