Bütçe
18.000 TL

Kurosaki

Üyecik
Selam, işlemci olarak R7 9800X3D alacağım, lakin hangi anakartı almam gerekiyor, karar veremiyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor, kafam çok karışık. 15-17 bin liraya kadar çıkabiliyorum ama kimisi o bütçede anakartlara gerek yok diyor, kimisi al geç diyor. Öncelikle kullanım amacım oyun odaklı olacak, lakin hobi ve öğrenme amaçlı render, edit ve yapay zekâ kullanacağım. Aorus Elite X870, B850 veya X870 Tomahawk, ASUS Prime B850M-K, MSI B850M Plus gibi bir sürü ve daha fazla öneri var. Dediğim gibi bütçe 15 bin civarı, lakin daha uygun fiyata aynı performansı alabileceğim bir anakart varsa çok mutlu olurum.

Ekran kartı: Zotac Solid Core OC 5080.
RAM: Viper Venom 2x32 CL30.

Anakart işlemciyi beslediği sürece performansa başka hiçbir etkisi olmaz içinize sinen herhangi bir B850 size sorun çıkartmayacaktır. X870'lere para dökmeye gerek yok. Ramleriniz de uygun.

Render, edit, yapay zekâ kullanacakmış. O zaman @Ayhan Dönmez size öneri yapsın. Ben oyun amaçlı dışında saçma buluyorum B850M-K yeter de artar bile 9800X3D için.

Anakart işlemciyi beslediği sürece performansa başka hiçbir etkisi olmaz içinize sinen herhangi bir B850 size sorun çıkartmayacaktır. X870lere para dökmeye gerek yok. Ramleriniz de uygun.
Bu işlerden pek anlamıyorum açıkçası hangi konularda içime sinmesi gerekiyor? Bu arada detay vermeyi unuttum şimdi hatırladım bir kaç isteğim vardı aslında. İnternet kablosu bağlayamam, modem alt katta ben üst kattayım yani wifi donanımı iyi olan bir model lazım. 1000mb internet hızımın alabildiğim kadarını almak istiyorum. Bir diğer isteklerim de olabildiğince fazla USB porta sahip olması ve ses sürücülerinin kalitesi lakin bunlar çokta önemli şeyler değil olmasa da olur. Kusura bakmayın ilk başta eklemeyi unuttum.

Bu işlerden pek anlamıyorum açıkçası hangi konularda içime sinmesi gerekiyor? Bu arada detay vermeyi unuttum şimdi hatırladım birkaç isteğim vardı aslında. İnternet kablosu bağlayamam, modem alt katta ben üst kattayım yani Wi-Fi donanımı iyi olan bir model lazım. 1000 MB internet hızımın alabildiğim kadarını almak istiyorum. Bir diğer isteklerim de olabildiğince fazla USB porta sahip olması ve ses sürücülerinin kalitesi lakin bunlar çok da önemli şeyler değil olmasa da olur. Kusura bakmayın ilk başta eklemeyi unuttum.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1302021144.html Wi-Fi'li böyle bir model var ama bununda USB portu az diye biliyorum siz en iyisi X870 anakartlara bakın Wi-Fi'li falan bu istekleri anca onlar karşılar.

6 usb port yeter dersen bu model iyi ama @Kurosaki

Render, edit, yapay zekâ kullanacakmış. O zaman @Ayhan Dönmez size öneri yapsın. Ben oyun amaçlı dışında saçma buluyorum B850M-K yeter de artar bile 9800X3D için.
B850 force, render ve yapay zeka için yetersiz mi kalır? Fiyatı baya uygun gelmişti çünkü. Ordan artan para ile psuyu güçlendirebilirim diye düşünüyorum.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,1302021144.html Wi-Fi'li böyle bir model var ama bununda USB portu az diye biliyorum siz en iyisi X870 anakartlara bakın Wi-Fi'li falan bu istekleri anca onlar karşılar.

6 usb port yeter dersen bu model iyi ama @Kurosaki
Port muhabbeti çok önemli değil açıkçası çoğaltıcı ile kapatırım o açığı ama hazır üstünde bulunması daha hoş olurdu. Lakin dediğim gibi "kesinlikle olması lazım" diyeceğim bir özellik değil ama wifi özelliği kesinlikle olması lazım.

B850 Force, render ve yapay zekâ için yetersiz mi kalır? Fiyatı bayağı uygun gelmişti çünkü. Oradan artan para ile PSU'yu güçlendirebilirim diye düşünüyorum.

Vallahi o konuda bir şey diyemem render için yetersiz kalacağını sanmıyorum ama yapay zekayla pek işim olmadı. En iyi @Ayhan Dönmez tavsiye verir o konuda. Ama öyle ben arada yapacağım genelde sadece oyun oynayacağım dersen hiç fark etmez B850M Force her türlü götürür. Ben 7800X3D B650M-K kullanıyorum, yapamadığım işlem yok.

B850 Force, render ve yapay zekâ için yetersiz mi kalır? Fiyatı bayağı uygun gelmişti çünkü. Oradan artan para ile PSU'yu güçlendirebilirim diye düşünüyorum.

Render ve yapay zekâ için anakartın herhangi bir işlevi yok. İşlemciyi beslemesi yeterli. B850M Force güzel fakat USB portları çok kısıtlı hub kullanmanız şart olur.